Všichni starostovi muži aneb blázinec na newyorské radnici, kde musí za starostu vše zvládnout Michael J. Fox

Všichni starostovi muži aneb blázinec na newyorské radnici, kde musí za starostu vše zvládnout Michael J. Fox
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Trochu opomíjený seriál z let 1996 až 2001 by si určitě zasloužil návrat na obrazovky. Projekt vytvořený Billem Lavrancem a Gary Davidem Golbergem je tradiční situační komedie, která vám dá nahlédnout do centra dění na newyorské radnici, kde se nachází nepoužitelný starosta Randal Winstone.

Místostarosta v akci

Aby nedělal městu ostudu, práci za něj dělá jeho místostarosta s pomocníky. Místostarostu si zahrál Michael J. Fox. S řízením takového města je hodně práce, a tak se povedená parta určitě nenudí. A nenudí se ani diváci. Seriál je postavený především na hereckém talentu Michaela J. Foxe, ale ani ostatní osazenstvo se rozhodně neztratí. Na přelomu století šlo o jeden z nejpodařenějších sitkomů.

Na konci roku 2000 prošel seriál změnou v obsazení, protože zdravotní stav Foxe se natolik zhoršil a jeho boj s Parkinsonovou nemocí ho už vysiloval natolik, že musel seriál a svoji oblíbenou roli opustit.

Odchod Foxe

Ač byl díky tomu seriálu předpovězený rychlý konec, tak tomu tak nebylo. V roli místostarosty se objevil Charlie Sheen, a i když nastoupit do rozjetého vlaku nebylo asi lehké, známý rebel se s tím popral dobře.

Bohužel se v seriálu objevila Heather Locklear a místo týmové hry šla najednou všechna pozornost na ní a herci se pomalu ze seriálu vytráceli. Nakonec už šlo spíše o seriál pro dva herce a jeho sledovanost začala upadat. I přes snahu Sheena udržet seriál při životě alespoň jako odkaz Foxe, se záchrana sledovanosti nepovedla.

Ocenění

Michael J. Fox dostal za seriálovou roli nominaci na Zlatý glóbus v roce 1997, další tři roky už si trofej odnesl. V roce 2002 si šel pro stejnou sošku i Charlie Sheen.

Celý koncept seriálu byl inspirovaný filmem z roku 1997, kdy Fox hraje poradce prezidentovi, kterého si ve filmu Americký prezident zahrál Michael Douglas.

Michael J. Fox

Herec Michael J. Fox měří pouhých 163 cm, přesto vytvořil několik nezapomenutelných rolí. S herectvím začal v Kanadě v 15 letech, kdy hrál 10letého chlapce. Těsně před maturitou utekl do Los Angeles zkusit štěstí.

V roce 1991, když natáčel úspěšnou komedii Doc Hollywood si všiml, že se mu chvěje při řízení auta malíček. Po sérii vyšetření si vyslechl diagnózu: Parkinsonova choroba.

Svou manželku Tracy Pollan potkal v roce 1982 při natáčení seriálu. Mají spolu 4 děti.