Neuvěřitelná cesta: Příběh založený na skutečných událostech zvířecích kamarádů. Jak probíhalo natáčení se zvířaty

Neuvěřitelná cesta: Příběh založený na skutečných událostech zvířecích kamarádů. Jak probíhalo natáčení se zvířaty
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Moudrý retrívr Shadow, podivočený labrador Chance a kočka Sassy žijí šťastným životem se svými malými páníčky až do doby, než se rodina vydá do San Francisca a své zvířecí mazlíčky svěří své rodinné známé.

Zvířata ale nechápou, proč je opustili, a tak se rozhodnou svou rodinu najít. Protloukají se pohořím Sierra Nevada, kde je čeká mnoho nástrah a překvapení. Podaří se jim nalézt své páníčky a setkají se vůbec ve stejném počtu jako před odjezdem?

Příběh je založený na skutečných událostech

Snímek vychází ze skutečné události, kterou zaznamenala do knihy majitelka skutečných zvířecích hrdinů, jmenuje se Sheila Burnford. Film je také remakem filmu z roku 1963 Neuvěřitelné putování, kde děj komentuje vypravěč a zvířata se jmenovala Luath, Bodger a Tao.

Tvůrci filmu brali velké ohledy na zvířecí hrdiny

Hlavními hrdiny se stala zvířata Ben, Rattler a Tikki. Ale i oni měli občas dubléry, zejména tehdy, když byly scény náročné nebo samotná zvířata byla unavená. Mnoho lidí ze štábu očekávalo, že se zvířata nebudou mít zrovna moc v lásce, nakonec se ale stali přátelskou smečkou i v reálném životě. Ti se stýkali už dlouho před natáčením, aby navzájem poznali své charaktery.

Film přišel o producenta krátce před dokončením

Během natáčení zemřel producent filmu Franklin R. Levy, a to těsně před jeho dokončením. Právě jemu je film věnován.

Kde se natáčelo?

Příběh popisuje cestu zvířecích kamarádů přes pohoří Sierra Nevada. Ve skutečnosti se ale natáčelo v oregonských horách.