Co mají JUDr. Petr Kříž a Albert Polák společného? Co může dva tak odlišné muže spojovat a jak moc jsou si skutečně podobní?

Co mají JUDr. Petr Kříž a Albert Polák společného? Co může dva tak odlišné muže spojovat a jak moc jsou si skutečně podobní?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dva zdánlivě zcela rozdílní lidé. Vážený soudce a otec JUDr. Petr Kříž a v kolektivu ne moc oblíbený manažer marketingu a zhýčkaný syn Albert Polák. Jejich životy a cíle se zcela liší.

Poctivý Petr Kříž je zabezpečený, vážený soudce se dvěma dětmi, toužící po pravé lásce a šťastné rodině. Na druhou stranu lstivý Albert Polák, který je sice také finančně zabezpečený, ale onen cenný majetek je více jeho vykutáleného otce než jeho samotného. Albert na rozdíl od Petra netouží po lásce, ale právě po majetku, moci a penězích.  A přece mají tito dva muži něco společného.

Robert Urban (Petr Kříž), Šimon Bilina (Adam Hruška) Veronika Freimanová (Marie Roklová), Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Zaprvé ani jednoho z nich neuvidíte na veřejnosti bez obleku. Jsou to zkrátka typičtí kravaťáci a jsou na to hrdí. A přestože ne každý má tento styl oblékání rád, je nutno dodat, že těmto dvěma pohledný mužům skutečně sluší. Druhá věc, která tyto dva pojí, je jejich styl života.

A ačkoli se to může zdát být zcela nereálné, skutečně je to tak. Oba jsou totiž konzervativní a žijí si spokojeně své usedlé životy. Myšlenkami zůstávají na jednom místě a netouží po změnách. Ba dokonce se snad bojí jakýchkoli změn, které by je měly donutit vystoupit z jejich komfortní zóny.

Na druhou stranu, oba dva moc dobře vědí, co chtějí, a jdou si tvrdě za svým cílem. I když je pravdou, že Albert je v tomto jistě cílevědomější a na rozdíl od Petra je ochotný jít i přes mrtvoly. A tak nás to opět vrací k rozdílům mezi těmito dvěma gentlemany.

Je více než jisté, že toho mají mnohem méně společného, než v čem se liší. Na oba však čekají výzvy, které je dozajista z jejich komfortní zóny, minimálně na chvíli, dostanou. Dočkáme se pak zásadních změn v jejich životech, nebo se stále budou snažit udržet si své pohodlí? 

Zdroj článku:
  • Autorský text