ZOO: David Gránský a Mgr. Albert Polák –⁠ jedna tvář, ale rozdílné povahy

ZOO: David Gránský a Mgr. Albert Polák –⁠ jedna tvář, ale rozdílné povahy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Velké charisma postavě Alberta Poláka ze seriálu ZOO rozhodně nechybí, a to díky jeho představiteli Davidu Gránskému, kterého české (nejen) seriálové fanynky přímo zbožňují. Jak moc jsou si tihle dva podobní?

Proutník vs. milující manžel

Pro Mgr. Alberta Poláka, který je v ZOO vedoucím marketingu, diváci mnoho kladných slov nenajdou. Jeho postava –⁠ synek bohatých a úspěšných právníků –⁠ se chová povýšeně a svými postoji a činy dává okolí jasně najevo, že je něco víc. A o přístupu k ženám ani nemluvě. Jako ekonom si vždy umí vše dobře spočítat a dělá věci tak, aby z nich nějakým způsobem profitoval. Jinak tomu není ani v případě jeho vztahu se Sid, o kterou se začal ucházet kvůli jejímu dědictví, v němž vidí pohádkovou budoucnost.

Představitel seriálového záporáka David Gránský je však ve svém reálném životě pravým opakem. Se svou dlouholetou partnerkou Nikolou, se kterou se dal dohromady už jako náctiletý, je nyní šťastně ženatý. Vedle společné lásky spolu sdílí také vysněný dům, a co víc, nedávno se stali také nastávajícími rodiči. O přelétavosti a vypočítavosti vůči ženám, jako je tomu v podání Alberta, tedy u Davida nelze vůbec mluvit. Jak sám několikrát zmínil, svou ženu miluje a jejich společnému vztahu i životu věří až do té nejvzdálenější budoucnosti. 

David Gránský s manželkou Nikolou, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Sebejistota se musí budovat

Zatímco Albert se se svým sebevědomím očividně narodil, jeho představitel David se dodnes potýká s trémou. S postupujícím časem si v určitých ohledech začíná v rámci své profese věřit více, i tak má ale stále z herectví respekt. Nejnáročnější záležitostí z pohledu stresu jsou pro něj divadelní premiéry, kdy je raději v roli druhé alternace než první „na ráně“. I přesto je však pro své méně zkušenější kolegy v mnoha aspektech oporou, což ostatně potvrzuje i jeho seriálová kolegyně Michaela Pecháčková alias Sidonie.

Pro tu byly její první líbací scény v seriálu ZOO součástí nové herecké etapy v její kariéře, díky přátelskému přístupu Davida je však bez problémů zvládla. A kdo by si myslel, že na svého krasavce bude jeho žena Nikola kvůli takovým scénám a zástupům fanynek žárlit, je na omylu. Protože Davida dobře zná, ví, že žádné nebezpečí jí v tomto smyslu nehrozí.