ZOO: Karel Rokl a Viky Janečková zakládají společnou firmu

ZOO: Karel Rokl a Viky Janečková zakládají společnou firmu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Viky se snaží znovu rozjet kariéru bytové designérky, ale Kamil jí ustavičně hází klacky pod nohy. Naštěstí se najde někdo, kdo jí podá pomocnou ruku – Karel Rokl. Díky jeho zkušenostem a kontaktům si Viky konečně začne plnit sny.

Viky je v tísni. Jak ji Karel zachrání?

Kvůli Kamilovi nechtějí s Viky spolupracovat žádní řemeslníci. Karel Rokl jí vytrhne trn z paty, když využije svých kontaktů, které získal za léta vyučování. Zná spoustu schopných lidí z různých oborů, dokonce i spolehlivé truhláře a umělecké kováře. Jsou to nezávislí týpci, co žijí dostatečně daleko, takže na ně nedosáhnou ani dlouhé prsty lstivého Kamila. Viky by se tak nemusela bát, že jí nakonec spolupráci odřeknou, jako to udělali jiní řemeslníci, jimž Kamil vyhrožoval. Z Karlova nápadu je nadšená a hned prosí Marka, aby jí ho uvolnil z práce.

Což takhle dát to dohromady?

Viky (Eva Burešová), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Večer se Viky a Karel sejdou u ní v bytě s klientem Kučerou, aby mu ukázali základní skici. Potěší ho zprávou, že navázali spolupráci s řemeslníky z různých oborů, takže si může pro nový byt vymyslet prakticky cokoli, např. ohýbané dřevo nebo tepanou mříž. Jejich přístup se Kučerovi líbí tak, že jim dá tučnou zálohu. Když se pak rozloučí a odejde, Viky se zaraduje a navrhne Karlovi trvalou spolupráci. Jemu se to nejdřív nezdá, protože koneckonců neumí pracovat rukama. Podle ní to ale nevadí, ona přece potřebuje výkonného ředitele – někoho, kdo bude dávat dohromady termíny a hlídat řemeslníky. Podělí se s ním o Kučerovu zálohu a prohlásí, že si založí společnou firmu.

Na nové začátky… a příchod JARA?

Karel Rokl nepopírá, že by mu práce, kterou nabízí Viky, mohla jít určitě lépe než postávání za barem. Viky dokonce vymyslí možný název pro novou firmu: JARO, složeninu z příjmení Janečková a Rokl. Karel je upřímně pobaven, ale trvá na tom, aby se firma jmenovala jenom po ní, protože to už jí nikdo nevezme, ani nepřející Kamil. Jestli ale chce, aby jí Karel opravdu pomohl, rád to zkusí. A Víky po dlouhé době pocítí v duši optimismus. Věří, že s Karlovou podporou se dokáže postavit jakýmkoli případným komplikacím.

Zdroj článku:
  • autorský text