Truhlařina před velkou hereckou kariérou. Jak se živil herec Harrison Ford během těžkých začátků

Truhlařina před velkou hereckou kariérou. Jak se živil herec Harrison Ford během těžkých začátků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Představitel drsných chlapíků, to je Harrison Ford. Co ale americký herec dělal předtím, než se dostal k filmovým rolím, které mu změnily život? V jakých filmech ho můžeme vidět?

Živil se jako truhlář

Svou první roli získal v roce 1966 ve filmu Dead Heat on a Marr-Go-Round. Rolí ale nedostával moc, proto svou finanční situaci musel řešit. Rozhodl se pro truhlařinu, díky které se finančně zajistil a role si mohl vybírat. První větší roli získal ve filmu Americké nápisy na zdech.

Herecké výkony

Svou první velkou roli získal v úspěšném sci-fi filmu Hvězdné války „Star Wars“. Byl to první film, který vydělal 10 milionů dolarů za první víkend. Touto rolí se velmi proslavil, další role se hrnuly jedna za druhou. Dále se objevil ve filmu Oddíl 10 z Navarone a Apokalypsa.

Většina z nás si ho pamatuje z dobrodružného filmu Indiana Jones – Dobyvatelé ztracené archy. Objevil se také v druhém pokračování Indiana Jones a chrám zkázy a dokonce i ve třetím díle Indiana Jones a poslední křížová výprava. Čtvrtý díl vznikl v roce 2008, kdy bylo Harrisonovi 65 let.

Osobní život

Narodil se katolíkovi a ruské židovce. Vyrůstal v Chicagu, kde jeho otec pracoval jako reklamní manažer. Po střední škole začal studovat filozofii s angličtinou, vedlejší obor si vybral drama, což se mu velmi zalíbilo. Nebyl skvělým studentem, spíš opak, proto univerzitu opustil a začal se věnovat herecké kariéře. S přítelkyní a pozdější manželkou Mary Marquardt se vydal do Hollywoodu.

V roce 1983 se podruhé oženil se scenáristkou Melissou Mathison, spolu mají dvě děti – Malcoma a Georgii. V roce 2001 se rozvedli a Ford začal chodit s Calistou Flockhartovou, kterou požádal o ruku v přeplněné restauraci.

Harrison žije na farmě ve Wyomingu, věnuje se svým dětem, rybaření a létání, vlastní několik letadel.

Nejvíce sexy muž roku 1998

Takový titul získal v časopise People. Stejný rok také získal ocenění Nejlepší herec. V roce 2000 získal cenu v kategorii Oblíbený filmový herec, o dva roky později získal cenu od poroty Zlatých globů.