Nahota ve filmu: Jak se k ní staví známé herecké hvězdy a proč některé role odmítají i přes příslib zvýšené popularity

Nahota ve filmu: Jak se k ní staví známé herecké hvězdy a proč některé role odmítají i přes příslib zvýšené popularity
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nahota se stala už běžnou součástí nejen filmů, ale i seriálů, a zatímco pánové sotva ukážou záda, ženy se musí poodhalit mnohem více a častěji. A jak se k takovým rolím staví samotné známé hvězdy a co jsou schopné pro kariéru a dobrý honorář udělat?

Natalie Portman v jednom z rozhovorů uvedla, že ji nevadilo se v roli odhalit, ale bylo velice nepříjemné, když se tyto záběry ocitly na erotických webových stránkách, kam rozhodně nepatřily. Ani Kate Winslet s nahotou problém ve scénách nemá a považuje ji za součást své práce. S humorem dodává, že doufá že svým průměrným vzhledem zvedne sebevědomí ostatním ženám.

Mladá herečka Anna Kendrick, kterou jste mohli vidět například ve filmech Stmívání, Twilight sága nebo Zúčtování, měla ukázat ve filmu zadek, ale nechala se nahradit dublérkou, protože své tělo považuje za soukromý majetek.

Sara Jessica Parker se před kamerou pohybuje už 40 let a v tomto ohledu má jasno už od svých hereckých začátků. V rozhovoru pro People uvedla, že když s hraním začínala, byl na ní vyvíjený tlak, aby se ve svých rolích odhalovala. Měla ale štěstí na dobrého agenta, který ji vždy dokázal podpořit a teprve v době, kdy se v Hollywoodu začalo prát špinavé prádlo a na povrch vyplynulo, kolik žen bylo ve své kariéře sexuálně obtěžováno, ocenila, jaké měla štěstí, že se o ní její agent dobře postaral.

Australanka Rebel Wilson, kterou znáte z komedií Podfukářky nebo Holky na tahu, byla v mládí až chorobně stydlivá a do herectví se vrhla proto, aby se s touto (dle jejich slov) sociální poruchou vypořádala. Proto bere odvážné scény jako výzvu a nezastaví se před ničím.

Ostych Samuela L. Jacksona vás určitě pobaví. Nahotě se celou kariéru vyhýbal z jediného důvodu. Není si totiž jistý, jestli je jeho „mužnost“ dost impozantní, aby ji prezentoval. To takový Mel Gibson uměl svůj hezký zadek dobře prodat a jeho odhalení bylo dokonce nejednou uvedené v jeho pracovní smlouvě.

Megan Fox se nikdy před kamerou nestyděla. Například ve filmu Transformers se párkrát před kamerou předvedla v plné kráse, ale scény byly použité tak, aby film byl přístupný mládeži. Od doby, kdy se stala matkou, si vybírá role, kde nahota není. Zastává názor, že by její synové neměli vidět svoji matku nahou ve filmu. Neměla problém odmítnout kvůli nahotě roli v populárním seriálu HBO. Podobné rodinné důvody má Jessica Alba, která nechce, aby ji nahou viděli prarodiče.

Zajímavě se k nahým scénám staví Emma Watson. Představitelka oblíbené Hermiony Grangerové z Harryho Pottera neodmítá nahé scény, pokud budou vkusné a budou součástí dobré role, ale nechce se do takových scén vrhat s přehnaným nadšením, jak to udělaly dětské hvězdy jako například Lindsay Lohan nebo Kristen Steward. Dle jejich slov se nehodlá zbytečně svlékat ani šňupat kokain a chce, aby si ji lidé pamatovali jako dětsky čistou Hermionu, na kterou je pyšná.