Pavel Tauchen ze seriálu ZOO: Udržovat areál plný zvířat není jen tak

Pavel Tauchen ze seriálu ZOO: Udržovat areál plný zvířat není jen tak
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postava Pavla Tauchena v seriálu ZOO je pro Romana Štabrňáka jednou z mnoha seriálových rolí, které si za svou kariéru již střihnul. Přesto je pro něj ovšem natáčení seriálu jedinečným zážitkem.

Jako hlavní údržbář areálu zoologické zahrady se Roman alias Pavel někdy nestačí divit, jak náročná a zároveň zajímavá práce to může vlastně být.

Starat se o zvířata i lidi zároveň je náročné

Coby Pavel Tauchen se stal Roman Štabrnák v seriálu ZOO místo svého reálného povolání herce hlavním údržbářem, bez kterého by areál zoo nemohl fungovat. Pro náročnou práci má postava Pavla Tauchena ty nejlepší předpoklady, a proto svou práci odvádí přesně tak, jak má. Ačkoli jeho postava v seriálu nepatří k těm výraznějším, je důležitou součástí celého děje, a to zejména proto, že díky svému úkolu opravit veškeré poruchy nebo technické problémy, ke kterým v ZOO dojde, přijde do styku se všemi postavami i zvířaty. Má tedy nejkomplexnější přehled o všem, co se v areálu ZOO děje.

A někdy se jedná o opravdu kuriózní případy a situace. Jeho představitel Roman Štabrňák má ke světu zvířat a konkrétně i zoologickým zahradám také velmi kladný vztah. V minulosti se společně s Ivanou Chýlkovou stal dokonce kmotrem žiraf v Ústecké ZOO v rámci projektu Noc snů a den otců. Skrze postavu Pavla Tauchena si tedy Roman Štabrňák může vylepšovat své znalosti o zvířatech a zjistit zajímavé skutečnosti z praxe skutečných zvířecích ošetřovatelů ze ZOO.

Nenápadná role s velkým potenciálem

Údržbář Pavel Tauchen zatím v seriálu žádné zásadní dějové linky nezamotal. Co však není, může být, a že příležitostí, jak by k tomu mohlo dojít, je v seriálu ZOO opravdu spousta. Není totiž vyloučeno, že prozatímní pozorovatel vztahů v rámci personálu zoologické zahrady do budování něčeho nového také brzy také nezabředne. Charisma mu pro to jistě nechybí a příležitostí bude mít ještě určitě mnoho. Že by mu některá z ošetřovatelek zamotala hlavu? Nebo naopak zamotá hlavu někomu právě údržbář Pavel? 

Zdroje článku: