Sandra Oh a Jodie Comer jsou úžasné protagonistky seriálu Na mušce s českým dabingem

Sandra Oh a Jodie Comer jsou úžasné protagonistky seriálu Na mušce s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh agentky britské tajné služby a mladé nepolapitelné a naprosto vyšinuté vražedkyně si zamilujete už od prvního dílu. A dobrá zpráva je, že jsou k dispozici hned čtyři série (poslední zatím jen s českými titulky), každá po osmi dílech na HBO. Budete je chtít vidět hned všechny.

Pokud jste fanoušci trošku odlišných kriminálních seriálů, kde hrají velkou roli i vztahy a všichni chybují, dokonce i ti nejodvážnější, potom je to seriál pro vás. Jodie Comer je tak fantastický zabiják, že na její vyšinutost budete doslova zírat a oblíbíte si jí stejně jako kladnou postavu, kterou vytvořila Sandra Oh. Ta byla byla sice populární už díky seriálu Chirurgové, kde byla v několika sezónách, ale teprve tento seriál ji vystřelil na herecký Olymp. V roce 2019 si odnesla za svůj prvotřídní výkon Zlatý glóbus za nejlepší ženskou roli.

Dobro a zlo, právě to představují protagonistky. Seriál není jen o zločinu a napínavé okamžiky jsou proloženy humornými scénami, které jsou dávkovány přesně tak, aby byl výsledek pro diváka zajímavý, donutil ho přemýšlet, a ještě ho i pobavil.

Co může být dráždivějšího, než když se dobro a zlo začne přitahovat a hrát si jako kočka s myší? Zároveň ale nesmí vypadnout ze své základní pozice. A vůbec, kdo je vlastně kočka a kdo myš?

Čtyřicátnice Eve Polastri je agentkou MI5. Ve své práci je brilantní, intuitivní, schopná, vtipná a dostatečně odhodlaná sledovat cíl, ať to stojí, co to stojí.

Oksana Astankova, přezdívaná Villanelle, je dívka ruského původu, nadprůměrně inteligentní a zcela neuvěřitelně vyšinutá. Je ale také vtipná, živá, okouzlující. Jen má divnou profesi. Je profesionální zabiják. A stejně jako Eve bere svou práci vážně, navíc jí i vynáší slušné peníze. Může si tedy žít v Paříži nebo kdekoliv jinde, kde se jí zalíbí.

Obě ženy mají nad sebou ve svých profesích nadřízené a jen velice nerady se podrobují autoritám. To jim přináší trochu problémy, na druhou stranu v práci mají výsledky, a tak si mohou dovolit porušovat pravidla hry.

Prostředí, kde se pohybují, není moc klidné a divák nikdy nepřestane žasnout nad lehkostí, s jakou se v životě pohybuje sympatická Villanelle, která bere svou práci jako hru.

Proti sobě stojí dvě naprosto odlišné postavy, jsou jako z jiné planety, jsou ale zaskočené vzájemnou spřízněností. Jejich setkání je jako úder blesku, jedna druhou obdivuje i nenávidí. A jedna druhou chce zabít.

 

Zdroj:

  • autorský článek