Kvíz: Zavzpomínejte na legendární seriály Jaroslava Dietla

Kvíz: Zavzpomínejte na legendární seriály Jaroslava Dietla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nemocnice na kraji města a Plechová kavalérie. To jsou pouze dva z desítek televizních seriálů, na kterých se podílel Jaroslav Dietl. Vzpomenete si na celou jeho televizní tvorbu?

Nemocnice na kraji města přinesla Dietlovi slávu

Za scénářem legendárního seriálu Nemocnice na kraji města nestojí nikdo jiný než Jaroslav Dietl. Podle jeho scénáře došlo v letech 1976 až 1981 k natočení oblíbeného seriálu, který v reprízách běží i dnes.

Nemocniční prostředí bylo doplněno záběry ze skutečných operací

V té době šlo o seriál, který neměl obdoby. Nemocniční prostředí totiž bylo doplněno i o záběry z reálných operací. A tak se divák mohl podívat, jak to na sále skutečně chodí. Tisíce diváků každý týden sledovalo také zamotané osudy lékařů a zdravotních sestřiček. Oblíbenými byli doktoři, které hráli herci Abrhám, Vinklář nebo Kopecký. Objevovala se zde ale také paní doktorka Čeňková v podání Elišky Balzerové. I ta zde získala jednu ze svých nezapomenutelných životních rolí.

Pokračování vlnu nadšení nepřineslo

Seriál měl původně 20 dílů. Ty byly rozděleny do dvou řad. První řada se skládá ze 13 dílů, v druhé je pak dílů sedm. Kvůli velké oblibě ale došlo k natočení moderního pokračování. To světlo světa spatřila až o mnoho let později. Nemocnice na kraji města po dvaceti letech byla do televizního světa vypuštěna v roce 2003. S přízní diváků se ale nesetkala. Ti zůstali věrní první a druhé řadě.

Zdroje článku: