Další řádění vandalů v ZOO! Jak na něj doplatí Anička?

Další řádění vandalů v ZOO! Jak na něj doplatí Anička?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To toho bylo málo? Napřed zloději nosorožčí rohoviny, pak blázni, co střílejí po zvířatech z kuše. Teď řádí po zoo další nezletilí vandalové. Při ničení lavičky je nenačapá nikdo jiný než Anča, která má talent přitahovat trable. Pomůže jí Adam, než dojde k něčemu horšímu?

Vandalové v zoo – už zase!

K řádění vandalů, zlodějů, opilých výtržníků a jiných záškodníků došlo v královédvorské zoo už několikrát, tedy alespoň na televizních obrazovkách. Hrdinové seriálu ZOO se potýkali např. se zloději nosorožčí rohoviny, s pašeráky zvířat i vandaly, kteří se natáčeli přímo ve výbězích a přispěli k vážnému zranění zebry, jež musela být následně utracena.

A to ani nemluvíme o bohatých bláznech, kteří se v rámci sázky rozhodli lovit zvířata ze zahrady a střílet po nich z kuše. Lidé jsou zkrátka bezohlední a jejich zvrácená kreativita jistě ještě mnohokrát poslouží jako napínavá zápletka pro příběh. Ostatně, Aničku právě jedno další nepříjemné setkání s vandaly čeká…

Anička v centru potyčky – ano, zase!

Dva povedení výrostci se rozhodnou, že úplně nová lavička potřebuje vylepšit, a tak ji přímo před očima Aničky počmárají. Když jim nařídí, aby toho okamžitě nechali, jen ji drze odpálkují. Ona je upozorní, že si to po sobě zkrátka vyčistí, a vytáhne vysílačku, snad aby informovala ochranku.

Jeden z mladíků se na ni bez okolků vrhne a požaduje, aby mu vysílačku dala. Anča skončí ve křoví, ale naštěstí se objeví Adam a pomůže jí zpátky na nohy, zatímco oba výtečníci zbaběle prchnou. Nepočítali s tím, že je tady ještě odhodlaná Alena! Haďák jí pohotově zavolá a ona hned vyrazí do akce. Za to, že si ti mizerové dovolili napadnout Anču, jim zkušená členka ochranky už teď slíbí jednu věc – až je chytí, vytřou lavičku vlastními obličeji!

Adam si Aničku hlídá. Zdroj: FTV Prima

Vandalové dopadeni, otec jednoho z nich se omluví

Bohužel tento nemilý zážitek doplní plejádu stresových situací, kterými si Anička poslední dobou prochází. Teprve teď se její mozek začíná vyrovnávat s traumatem z únosu. V noci ji trápí noční můry, nemůže pořádně spát. Sice zarputile tvrdí, že je v pořádku a nepotřebuje, aby na ni stále někdo dohlížel, ale potyčka s vandaly jí na klidu rozhodně nepřidá. Naopak v ní probudí paranoidní dojem, že ji někdo sleduje. Kamkoli se v zahradě vrtne, jako stín ji náhle pronásleduje neznámý muž. Anča se svěří Adamovi a ten chlapíka konfrontuje. Vyjde najevo, že se jedná o otce jednoho z mladých vandalů, který se chce za syna jen omluvit a ujistit Anču, že už si to ten pacholek víckrát nedovolí.

Nepříjemná zkušenost Ančou otřese

Takže nakonec všechno dobře dopadne, alespoň co se týče vandalů. Nebudou dál poškozovat majetek zoologické zahrady a ohrožovat její chovatele. Neznamená to ale, že by měla vyhráno i samotná Anička. Ta je kvůli nedostatku spánku vyčerpaná natolik, že usíná v práci. A když se ji Franta Kolman žertem pokusí probudit jako Šípkovou Růženku, natolik ji vyděsí, že ho v podstatě napadne. Jaké další potíže jí přivodí trauma z únosu?

Zdroj článku:
  • Autorský text