Ženská na vrcholu: Herci točili film v reálných podmínkách. Vybíhali z chaty ven do mínus sedmnácti a do vichřice

Ženská na vrcholu: Herci točili film v reálných podmínkách. Vybíhali z chaty ven do mínus sedmnácti a do vichřice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pohodový film vhodný pro celou rodinu je super odpočinek. Tvůrci filmu však neměli na růžích ustláno. Natáčelo se opravdu na horách, takže hercům občas mrzly nosy.

Čeští herci v příjemné oddechovce

Pro ty, kdo si chtějí u filmu odpočinout, a nevadí jim romantický a lehce předvídatelný děj, je tahle pohodovka jako stvořená. Ve filmu Lenky Kny se potkali nejen Martin Dejdar a Marek Němec, kteří si zahráli filmové bratry, ale film svedl na jedno promítací plátno také skutečné členy rodiny. A to konkrétně Annu Polívkovou a jejího otce Bolka. Co si zahráli? Samozřejmě – dceru a otce. Rodinný film je plný veselých scén a průpovídek, u kterých se pobavíte.

Exteriéry v mínus sedmnácti a reálná vichřice

Natáčení začalo na konci listopadu 2018 v Tatranské Lomnici, odkud se štáb po čase přesunul výše do hor. V listopadu a prosinci se totiž točilo přímo na horské chatě v Nízkých Tatrách, na Chopku. A nutno podotknout, že exteriér byl opravdu exteriér – postavy v různých filmových situacích vybíhaly z horské chaty ven, a to ne pokaždé dobře oblečené.

Pro herce to musel být křest ohněm, jelikož prosincové teploty dosahovaly běžně až k mínus sedmnácti stupňům celsia. Filmová vichřice také nebyla nahraná. Postavy vybíhaly z chaty ven do reálného prostředí. Interiéry se opět točily na reálné chatě, a zřejmě všichni tušíme, že ani tam nemusela probíhat přílišná úprava.

Tohle není pláč

Až se na film budete dívat, zřejmě vás překvapí ladná a propracovaná hudba, která jej provází. Pro celý film ji složil Michal Pavlíček. Nahrávalo se v jeho studiu, o zpěv se postarala Bára Basiková, se kterou si tak připomněli vzájemnou spolupráci z osmdesátých let, kdy společně působili v kapele Stromboli. Mužské vokály nazpíval frontman Monkey Business Matěj Ruppert. Hlavní píseň k filmu – Tohle není pláč – má na svědomí Bára Basiková a Kamil Střihavka.

Příjemná dějová linka, poetická a laskavá atmosféra, ladná hudba a horské prostředí slovenských hor – vychutnejte si tuto pohodovku.