Přehlídka toho nejlepšího, co natočil režisér filmu Tenet Christopher Nolan

Přehlídka toho nejlepšího, co natočil režisér filmu Tenet Christopher Nolan
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejnovější film z rukou Christophera Nolana si můžete právě teď prohlédnout v kině. O Tenetu se říká, že je na něm poznat Nolanův rukopis. A jak lépe se s tímto rukopisem seznámit než sledováním předchozích kreativních počinů tohoto režiséra.

Dokonalý trik

Jedním z nejlepších filmů o rivalitě mezi umělci je bezesporu právě Dokonalý trik. Dalo by se říci, že se jedná o válečný film, popisující souboj mezi dvěma kouzelníky, kteří obětují celé své životy tomu, aby v říši iluzí překonali jeden druhého. Nolan zde perfektně pracuje s napětím, a především s dávkou tajemna.

Dunkerk

Námět pro tento film vychází ze skutečných válečných událostí, kdy v roce 1940 došlo k obklíčení britského expedičního sboru a části francouzské armády právě ve městě Dunkerk. Tento film je výjimečný nejenom velmi realistickým vyobrazením celé situace, ale především skvělým technickým provedením.

Nolanovi se podařilo nejenom úspěšně propojit tři příběhové linie, ale většinu scén natočit na co největší možné plátno, využitím speciálních IMAX kamer.

Interstellar

V tomto celovečerním filmu nás Nolan zavede doslova mezi hvězdy, doprostřed zápasu o přežití lidstva. Z umírající planety Země vyráží výprava do hlubin vesmíru, aby zachránila lidstvo a našla mu nový domov. S dostatečnou dávkou kreativní licence Nolan vytvořil opravdu fenomenální sci-fi zážitek.

Počátek

Jeden z nejznámějších filmů, pod které se Nolan podepsal. Základ příběhu tohoto filmu je velmi jednoduchý. Leonardo DiCaprio hraje Cobba, zloděje, který využívá technologii pro sdílení snů k tomu, aby kradl korporátní tajemství. Vše se pro něj změní ve chvíli, kdy získá možnost očistit svou minulost a vrátit se do Spojených států za svou dcerou. Hra s realitou a sněním ale nakonec bledne v porovnání s hudbou, která pro tento film vznikla.

Temný rytíř

Druhý díl ságy o Batmanovi, který bývá někdy označován za jeden z nejlepších filmů všech dob. O tento titul se dělí právě s výše zmíněným Počátkem, a Vykoupením z věznice Shawshank. Temný rytíř dokáže ještě vystupňovat napětí a emoce, kterým položil základy už první film, a proto právě z tohoto filmu pocházejí naprosto unikátní momenty napětí a akce. Nejdůležitějším článkem úspěchu tohoto filmu je ovšem výkon Heatha Ledgera v roli Jokera, který vstoupil do dějin jako jeden z nejlepších antagonistů všech dob.