Ulice: Prokop míří do Portugalska i bez urýpané Magdy. Důležitý závěr však neudělá jen on

Ulice: Prokop míří do Portugalska i bez urýpané Magdy. Důležitý závěr však neudělá jen on
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vydrží Magdě s Prokopem jejich bouřlivý vztah? Jen co se objeví první překážka, nejsou schopni se jeden druhému přizpůsobit a najít kompromis. Štěpánek zase přijde Karlu psychicky trýznit ve 4299. dílu až k ní domů.

Magda s Prokopem se točí v začarovaném kruhu. Věc je jasná. Prokop jede do Portugalska, ať už ho Magda doprovodí, nebo ne. Opět mezi nimi vznikne hádka, i když se krátce před ní usmíří po té předchozí. Prokop odchází s tím, že tohle nemá význam, a později žádá ředitelku Landovou o dovolenou, na kterou bude rovnou navazovat Portugalsko. Myslel Prokop tím, že to nemá význam, že se s Magdou rozchází?  

Magda si hystericky vylévá srdce Otíkovi v kabinetu. Toho už nebaví poslouchat jejich horké soudy a ukvapené závěry. Má za to, že Magda přehání a že to jediné, co jí vadí, je, že by se viděl s Prokopovou bývalou přítelkyní.

Zároveň nesnese, že zatímco jí Prokop vždy vyčítal, když mu cokoliv zatajila, dělá nyní to samé on jí. I tak je ale ochotna navrhnout mu kompromis. Ten se však nepotká s úspěchem a ještě vyostřenější hádka je na světě. Když poté někdo zvoní u jejích dveří, má Magda za to, že je to Prokop.

Místo něj tu však najde uplakanou Irenu Landovou, které přítel rovněž oznámil, že odjíždí bez ní, a to rovnou na celý rok. Když Magda vidí, jak obě dopadly, navrhne Ireně, že si udělají dámskou jízdu a na letní dovolenou pojedou spolu. 

Karla se vrátila domů z nemocnice. Dojímá se a děkuje Věře, že se tak stará o celou jejich rodinu. Zároveň jí dává za pravdu, že její potíže měly psychický původ, což jí potvrdili i v nemocnici, protože na žádném vyšetření, které Karle lékaři provedli, problém nenašli. Karla se začíná pomalu sbírat z předchozích krušných dní a se Štěpánkem nekomunikuje. Ten si však nedá pokoj a přijde jí zatopit až k ní domů. Karla se znovu psychicky složí a buší do Štěpánka, proč nechce její děti. Jakub Karle stále předhazuje krásný život bez dětí, o jejichž péči se s manželem jistě dohodnou. 

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • Voyo