Seriálová nabídka na první červnový víkend na Netflixu

Seriálová nabídka na první červnový víkend na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dánský seriál určitě potěší všechny diváky, kteří mají rádi severské seriály. Seriál Borgen se dočkal tří sérií a má hodnocení 87 %. Sympatická Sidse Babett Knudsen se vrací, aby opět řešila problémy své země. Stejně zajímavý bude norský dokument o nevšedním životě policisty, který se stal legendou.

Vláda – Moc a sláva (Borgen - Power & Glory)

  • Dánsko, 2022, seriál – sociální drama, 1. série, 8 epizod, od 2. června 2022
záběr ze seriálu, zdroj: Netflix Media Center

Nový seriál se zabývá některými z největších politických problémů naší doby. Seriál se dotýká významu Dánska v moderním světě, boje velmocí o kontrolu nad Arktidou a v neposlední řadě klimatické krize. Hlavní příběh se zaměřuje na boj o moc a na to, co moc dělá s lidmi v profesní i osobní rovině.

Birgitte Nyborg je nově jmenovaná ministryně zahraničních věcí. Právě v tom období společnost náhle objeví ropu v Grónsku. Je to událost, která zahájí počátek mezinárodního boje o moc v Arktidě, a i tak zkušená politička Nyborg musí opakovaně akceptovat, že navzdory vztahu Dánska jako „velkého bratra“ v soužití s Grónskem, pokud jde o mezinárodní supervelmoci, je Dánsko tím menším hráčem, a navíc poněkud neposlušným.

Mr. Good: Záhada jménem Eirik Jensen (Mr. Good: Cop or Crook?)

  • Norsko, 2022, minisérie – politický dokument, 4 díly, od 3. června

Příběh sleduje neuvěřitelný trestní případ proti nejslavnějšímu norskému policistovi Eiriku Jensenovi. Kriminální seriál podle skutečné události si klade otázku, která svírá národ od jeho zatčení v roce 2013. Je Eirik Jensen nejlepším policistou v norské historii, nebo je ve skutečnosti největším obchodníkem s drogami, jakého kdy Skandinávie viděla? 

Tento dokumentární seriál s jedinečným přístupem k oběma variantám k životu Eirika Jensena vypráví neuvěřitelný příběh od 90. letech až po jeho potenciální pád v soudní síni v roce 2020. Diváci budou až do konce zvědaví, kdo vlastně vypráví pravda?

Na křídlech ctižádosti (As the Crow Flies)

  • Turecko, 2022, komediální seriál, 1. série. 8 epizod, od 3. června, na motivy románu Meric Acemi

Mladá seriálová hrdinka se snaží držet krok s přizpůsobováním se novému světu, sociálním médiím, novým způsobům podnikání. V tomto seriálu diváci budou sledovat příběh Asli, která se dostane na stáž do týmu ostřílené reportérky. Mladá dívka bude muset pochopit, jak tato branže funguje, a rozhodnout se, zda vsadit v životě na tvrdou práci a zasloužený úspěch, nebo hledat v životě spíš zkratky a vše si zjednodušovat.

Zdroj článku: