Film jako krutá předloha. ZOO zažije krušné chvíle

Film jako krutá předloha. ZOO zažije krušné chvíle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriálová zoologická zahrada se stane dějištěm příběhu, který je téměř jako vystřižený z amerického filmu. A není to žádná náhoda – drama je skutečně stříbrným plátnem inspirováno. O co se jedná?

V ZOO není mnohdy nouze o zajímavé zápletky a dějové zvraty, které jsou typické spíše pro velkorozpočtové filmové trháky. Podobným stylem se tak seriál ubírá i při poslední aféře, která se týká ohrožení zdraví a životů samotných zvířat v zoologické zahradě!

Děj začíná nálezem mrtvé antilopy, v jejímž těle je zapíchnutý šíp z moderního luku nebo kuše. Zvířeti navíc chybí hlava, kterou si zabiják pravděpodobně odnesl s sebou jako trofej. Kolem těla nebohé antilopy se sejdou zaměstnanci ZOO a řeší, kdo mohl takový zločin spáchat. Na poslední chvíli pak zpozorují postavu v černém, které se však podaří ze ZOO uprchnout. Do vyšetřování je pak zapojena také policie, která se snaží vypátrat motiv útočníka. S ohledem na brutálnost provedení si pak Anička Novotná vybaví film Radost z lovu, který v minulosti viděla, a jehož děj naznačuje určitou podobnost s tím, co se v zoologické zahradě momentálně odehrává.

V Radosti z lovu je totiž zachycen příběh boháčů, kteří se z rozmaru rozhodnou jet do afrického safari a lovit zvířata pro nejrůznější trofeje. Navzájem se tak snaží jeden druhého překonat, a zabíjí tak jednoho nevinného tvora za druhým. S postupem času je však lovení v safari omrzí a větší adrenalin jim začne přinášet právě lov v zoologických zahradách po celém světě. K usmrcování zvířat pak často využívají právě moderní kuši, přičemž podobný šíp byl nalezen právě i v královéhradecké ZOO.

Celé Aniččino přirovnání reality s filmovým snímkem přijde ředitelce ZOO Roklové trochu přitažené za vlasy. Ta se však nenechá skeptickým pohledem svých kolegů odradit a rozhodne se situaci monitorovat na vlastní pěst. Když tedy v ZOO zpozoruje podezřelou dvojici mužů, rozhodne se je sledovat a vypátrat, zda nemají nekalé úmysly. Její dobrovolné vyšetřování pak naruší Franta Kolman, díky čemuž Sid ztratí jednoho z mužů z dohledu. Tomu se následně podaří vloupat se do hlavní budovy, kde spustí požární alarm, díky čemuž je nutné zoologickou zahradu evakuovat. Toho pak oba muži chtějí využít právě ulovením další antilopy, a druhý lovec tak z batohu začne postupně vytahovat a sestavovat kuši, kterou chce k zastřelení zvířete použít.

Anička vše včas odhalí a podaří se jí muže zastrašit a donutit k útěku. Ten je mu naštěstí zmařen a lovec je tak polapen. Ukáže se tedy nakonec, že se opravdu snaží napodobit scénář filmu Radost z lovu, a chtějí tak získat drahocennou trofej z jednoho ze vzácných zvířat chovaných v ZOO. Přestože se tedy zdá, že se podařilo zabíjení z rozmaru na chvíli zarazit, není jisté, zdali takových lovců nebude v okolí Dvora Králové působit více. Ředitelka Roklová nyní jistě nebude dlouho váhat s posílením zabezpečení areálu. Nám tak nezbývá než doufat, že již nebude muset další němá tvář zemřít, a zaměstnancům zoo se tak povede ochranu zvířat zajistit.

Zdroj článku:
  • Autorský text