ZOO: Nejoblíbenější postavou seriálu je lhářka a podvodnice

ZOO: Nejoblíbenější postavou seriálu je lhářka a podvodnice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Že to není možné? V seriálu ZOO se přesně tohle stalo a trvá to i ve druhé sérii. Hlavní postava Viky Janečkové, kterou hraje Eva Burešová, je totiž u diváků velmi oblíbená, ale v podstatě je to lhářka, přetvařuje se a podvádí své okolí.

Hlavní role se většinou vyznačuje tím, že jde o charakterní, férovou a milou postavu, která je ke všem hodná, občas se potýká s ústrky a zlem od ostatních, ale nakonec zvítězí a po své cestě pravdy a dobra dojde k vysněnému cíli (tedy většinou velké lásce a šťastné pohádkové budoucnosti). V seriálu ZOO, který na FTV Prima rozjel už svou druhou sezónu, to je ale trochu jinak.

Postava Viky Janečkové je sice veskrze sympatická, divácky oblíbená, mají ji rády ostatní postavy a snaží se získat lásku milovaného muže, ale nedělá to úplně klasickou cestou. Pomáhá si lhaním, podvody a přetvářkou.

Jako Hannah Montana

U Viky Janečkové je to složité od samotného začátku. Poznáváme ji sice jako obyčejnou dívku s velkým snem o založení vlastní nábytkářské firmy, ale zároveň brzy zjišťujeme, že po večerech se živí jako barová zpěvačka. Ale nevystupuje pod vlastním jménem a neukazuje svou tvář – nosí krajkovou škrabošku a říká si Lady X. Už to je její první velká lež, která by se jí ale dala prominout – po vzoru amerického seriálu Hannah Montana žije dvojí život a nechce obě role smíchat, aby ji ostatní neměli jen za tu zpěvačku, ale jen za obyčejnou ženu.

Eva Burešová jako Viky Janečková v seriálu ZOO. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Zamotaná ve vlastních lžích

Jenže jak se dá očekávat, není možné žít navěky dva životy a nepropojovat je. Jednou se to stane. A čím víc se tomu Viky Janečková snaží zabránit, tím víc se zamotává do vlastních lží. Vybájí si další postavu, svou sestru Alex, která je jejím údajným dvojčetem a živí se právě jako zpěvačka. Vymyslí si její život. Lže do očí muži, do kterého se zamiluje, a i když ho touží získat pro sebe, dělá v reálu všechno pro to, aby ho dostala právě jí vymyšlená Alex. Musí lhát všem kolem sebe, aby její obří podvod nepraskl. K tomu si pohrává i s city svého kamaráda, barmana Marka, kterého v záchvatu paniky políbí, a zjistí, že on k ní možná cítí něco víc než jen přátelství.

Nakonec útěk

Viky Janečková od prvního dílu lže. Pokračuje v tom i v nové sezóně, kdy se dál snaží hrát na všechny strany. Chtěla by se ze svých lží vymotat, ale připadá jí, že už to snad ani nejde, protože by se k ní pak všichni otočili zády. Když tedy jakožto Alex otěhotní s Petrem, neřekne mu to. A je natolik v koncích, že si vymyslí odjezd Alex do Ameriky, kde se tato postava asi vypaří – ale to ještě neznamená, že o ni Petr ztratí zájem, když ji miluje.

Zkrátka, Viky je typická sedmilhářka. A jelikož už teď víme, že její postava ze seriálu velmi brzy odejde, protože Eva Burešová byla reálně těhotná a v létě porodila, tak je otázka kdy a jak se jí podaří z jejích lží vymotat. Uvidíme, zda jí diváci tohle zákeřné chování časem nezačnou zazlívat, protože hlavní hrdinka by měla být kladná, nikoliv skrz naskrz prolhaná.

Zdroje článku: