Úterní Prostřeno: Nedochucená jídla, studený předkrm z kupovaného těsta, instantní jíška a zamlklý hostitel

Úterní Prostřeno: Nedochucená jídla, studený předkrm z kupovaného těsta, instantní jíška a zamlklý hostitel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdo se možná do soutěžní show hlásí kvůli penězům, ale to nebude případ Tomáše (37), který bydlí na Doubravce, v klidné části Plzně, v útulném třípokojovém bytě. Tomáš ovšem není velký kuchař, nebo v jeho domácnosti není laťka nastavena moc vysoko.

Celé vaření působil dojmem, že připravuje něco, co viděl u své babičky, a hlavně z něj vůbec nevyzařovalo nadšení pro samotné vaření. Včera nemluvil vůbec, dnes se tedy iniciativy zhostili jeho soupeři, a tak byl občas jako u výslechu. Jinak by nejspíš celý pořad proběhl v tichosti.

Tomáš zklamal i u úkolu týdne a místo tataráku podával strouhaná jablka se skořicí. To chtěl ušetřit? Nákup ho údajně vyšel na tisícovku.

Jako předkrm se podával čertík v zavinovačce a hosté se těšili na pikantní klobásku, která bude hezky ukrytá v příjemném těstíčku. Bohužel se dočkali opečené vinné klobásky, která nechutná každému a nevýraznou chuť nevylepšilo ani kupované těsto určené na croissant. Navíc i sám hostitel podotkl, že jídlo je dobré, když je čerstvě vytažené z trouby, ale servíroval ho studené. Proč? Dezert měl upečený a maso vařil v hrnci. Předkrm tak klidně mohl jít na stůl rovnou z trouby.

Tomášův předkrm, zdroj FTV Prima

Kuřecí vývar byl nedochucený, takže hosté hned štědře solili a pepřili. Jako hlavní jídlo byla vařená vepřová kýta s omáčkou ze smetany, vepřového vývaru, cukru a citronové šťávy. Tajný rodinný recept nikoho nenadchl. Soupeři sice pochválili, že maso je měkké, ale sladká omáčka, o které ani netušili, že je zahuštěná instantní jíškou, je nenadchla. Tomáš uvedl, že chtěl dělat svíčkovou, ale tu umí moc dobře, a tak by to soupeřům moc neulehčil, tak raději udělal omáčku své babičky. Díval se pořádně, když se ji učil? Knedlíků bylo málo, protože ze tří šišek, které vařil, byla jedlá jedna.

O moc lepší nebyl ani dezert, který sice Maryna pochválila, že není sladký, ale ostatní by zase trochu cukru navíc ocenili. Dezert dělal Tomáš poprvé, ale na slití těsta a pudinku zase až tolik talentu třeba není. K dezertu podával úkol týdne. Nastrouhaná jablka se skořicí jsou podle hostitele tatarák.

Jediné, co ocenili všichni, byla společná zábava na konci večeře. Šipky si zaházeli všichni rádi a pobavili se.

Tomáš působí neslaným, nemastným dojmem a podobné bylo i jeho jídlo. Proč se hlásil do soutěže, je záhadou. Nevypadalo to, že má rád společnost. Své hosty nebavil a ani dobře nepohostil. Ani to, že je chlap, není polehčující okolnost. Kdyby byl v partě z minulého týdne, tak by si rozhodně 27 bodů nevyvařil a Renata z Prostějova by si nejspíš nechala přivést jídlo rovnou k němu, aby demonstrovala, že má stále hlad.

Zdroje článku: