ZOO bez hlavních představitelů – stojí za to se dál dívat?

ZOO bez hlavních představitelů – stojí za to se dál dívat?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když seriál přijde o oblíbené postavy, které s ním byly spojovány od samého začátku, je to vždycky důvod k obavám – že diváci ztratí zájem o další pokračování, že už to zkrátka nebude ono. Podobné názory se objevují i teď, když ZOO opustili hlavní představitelé Robert Urban a Eva Burešová.

Viky nezmizela navždy, zase se vrátí

Natáčení seriálu ZOO v jistém smyslu zkomplikovalo těhotenství herečky Evy Salvatore Burešové (29), jež představuje jednu z hlavních hrdinek. Je však třeba říct, že ačkoli ZOO na čas opustila, zase se do ní vrátí.

„Dotočila jsem, ale jen na chvíli, a jelikož jsem věděla, že můj odchod není definitivní, tolik jsem to neprožívala,“ uvádí na oficiálním profilu seriálu. Není tedy třeba zbytečně plašit a prohlašovat, že sledovat seriál bez svérázné Viky Janečkové už nemá smysl.

Anička je pořád s námi

Kromě toho stále zůstává na scéně druhá z hlavních hrdinek, milá a sympatická Sidonie Anna Novotná v podání Michaely Pecháčkové (18). Ta, jak dobře víme, měla původně nastoupit ke studiu na prestižní univerzitě v Los Angeles, ale její srdce dalo přednost péči o zvířata v zoologické zahradě ve Dvoře Králové. Tam Sid poznala nové přátele i nabručeného Adama Hrušku (Šimon Bilina), s nímž si po mnoha karambolech a hádkách konečně užívá zaslouženého štěstí. Nebyla by to však stará dobrá ZOO, kdyby dívce ustavičně neházela pod nohy nějaké ty klacíky…

Hrdinové ZOO nedostanou nic zadarmo

Dívčinu štěstí nepřeje přísná babička Sidonie (Jana Švandová), která si po jejím boku představovala někoho perspektivnějšího, bohatšího a úspěšnějšího. Haďák je pro ni jen kriminálníkem, co to nemůže mít v hlavě v pořádku. Je přesvědčená, že chce její vnučku využít kvůli penězům, a tak dělá vše, co je v jejích silách, aby je rozdělila.

Sid a Adam už jsou kvůli tomu právem trochu paranoidní. V nejnovějších dílech např. Adama osloví jeho známý s nabídkou expedice do Amazonie a Haďák dospěje k názoru, že je to pouze další finta od Sidonie, aby ho od milované Sid dostala co nejdál. Ukáže se, že nabídka je seriózní a paní Novotná s ní nemá nic společného. Tím spíš mladou Sid vyděsí představa, že jí Adam skutečně odletí na druhý konec světa. On dívku pozve s sebou, jenomže jejich plány naruší podezřelá reakce na očkování, a tak se zdá, že nakonec přece jen bude muset odletět bez ní. I když je samozřejmě možné, že to celé dopadne ještě úplně jinak…

Co přinesou další díly?

Ať tak nebo onak, zdá se, že seriál ZOO má stále co nabídnout, ať už je to rvačka Alberta a Lubora, náhlý odchod ředitelky Roklové, dron poletující mezi zvířaty, fotograf Kajnar uvězněný na stromě nebo návrat opovrhované Markéty jakožto Charlieho protřelé právničky. Málokterá zoologická zahrada zažívá tolik vzrušení a zmatků, dramatických zvratů i komických situací, a tak by byla škoda přestat seriál sledovat jen proto, že některá z postav musela odejít – mnohdy navíc jenom dočasně. Kromě toho se objevují nové tváře, které si možná také oblíbíte.

Ambiciózní Markéta se vrátí na scénu. Zdroj: FTV Prima
Zdroje článku: