Další epizoda ZOO: Stane se ze Sid kreativní ředitelka v rodinné firmě?

Další epizoda ZOO: Stane se ze Sid kreativní ředitelka v rodinné firmě?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sidonie po usmíření s Raulem úplně roztála. Jako by to ani nebyla ta „stará sekernice“, která nikdy s nikým nemá soucit a penězi a sveřepostí si dokáže vždy prosadit svou. Tedy jen u vnučky to nějak nezabírá.

Možná se Sidonie rozhodla změnit strategii a místo hromů a blesků to začne s vnučkou řešit ve stylu hodné a chápavé babičky. Alespoň tak to vypadalo, když po ránu zavítala k vnučce do bytu, aby ji stihla ještě před odchodem do práce.

Jen tak mezi řečí se zmínila, že jejich kreativní ředitel se nechal uplatit zahraniční konkurencí a odchází z rodinné sklárny. A posteskla si, že si vždy na této pracovní pozici představovala právě ji. To už Sid zbystřila a začala se bránit, že tuto debatu už mají přece dávno za sebou.

Babička ale nevytáhla drápy, jak Sid čekala, a jen podotkla, že si Eduard vymyslel, že nechají profesionální agenturu udělat výběrové řízení, aby se na místo našel opravdový odborník. A podle babičky by se Sid měla také dostavit a udělat test. Na oplátku za to jí Sidonie slíbila, že i kdyby byla nejlepší, nebude ji nutit místo vzít. Chtěla by jen vědět, zda měla správný úsudek, když si myslela, že by na to měla vnučka talent.

To, že tak nějak v duchu doufá, že se v Sid třeba probudí ambice, které přece musela zdědit, si čiperná stařenka nechala pro sebe.

A Sid na to kývla. Sama je vlastně zvědavá, jak ve výběrovém řízení dopadne.

Z koupelny celý rozhovor slyšel Adam, který si hned začal dělat ze Sid legraci, že zítra už půjde do práce v kostýmku.

A jaké bylo pro Sid překvapení, když v zasedačce sklárny potkala Alberta! Ten z Brázdova vládnutí začíná pomalu šílet, a když mu dal známý echo, že sklárna hledá ředitele, začal přemýšlet, jak se k výběrovému řízení nenápadně dostat. Ani na minutu nezapochyboval, že bude ze všech uchazečů nejlepší. Příležitost se mu naskytla hned za chvíli, když v infocentru zoo narazil na Eduarda. Ten nic proti jeho účasti neměl, a tak se Albert ocitl u stolu vedle Sid a sebevědomě vypisoval test. Jak pochopil z náznaků Eduarda, bude to pro něj vlastně jen formalita.

Zřejmě ale neměl svůj den. Nejenže se v práci ošklivě popral s Luborem, který mu roztrhal košili, ale test napsal úplně nejhůř. To se ale ještě nedozvěděl.

Babička už se seznámila s mladou ženou, která podle agentury bude tím nejlepším ředitelem, a docela se jí líbila. Ale jak dopadla Sid?

Eduard přinesl její test a zděšená babička zjistila, že vnučka sice nebyla tak špatná jako Albert, ale rozhodně se na místo nehodí, tedy alespoň podle testů.

A to je na Sidonii hezké, že i s poraženeckým výrazem došla za vnučkou a omluvila se jí. Už jasně chápe, že Sid udělala dobře, když si zkusila najít práci, která je pro ni zajímavá. Ředitelování není nic pro ni. Ale vzdá to už konečně babička? Když se u Sid potkala s Adamem, přece jen se neudržela a poznamenala, že to, co platí pro práci, se nevztahuje na vztah s Adamem, se kterým stále nesouhlasí. A rozhodně si s ním nedá pizzu!

A jak se asi bude bábina tvářit, že její vnučka zpívá v baru!

Zdroje článku: