ZOO: Nečekaní spojenci. Roklová to dá dohromady s Brázdou

ZOO: Nečekaní spojenci. Roklová to dá dohromady s Brázdou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejnovější události v seriálové zoo mají za následek možná zánik, ale také vznik přátelství i kolegiálních vztahů. Tím asi nejvíce překvapivým a neočekávaným je pak spolupráce ředitelky Roklové se svým náměstkem Luborem Brázdou. Co k tomu vedlo?

Ve vedení zoologické zahrady, jejíž prostředí je jedním z ústředních motivů seriálu ZOO, panuje již od první epizody poměrně napjatá atmosféra. Vše začalo poměrně nevinně jmenováním nové ředitelky zoo Marie Roklové. Ta působila již od pohledu důvěryhodným a spolehlivým dojmem. V čem tedy byl problém?

O post ředitele totiž dlouhodobě usiloval náměstek zoologické zahrady Lubor Brázda. Ten očekával, že bude vedení zoo nabídnuto jemu, a Roklová mu tyto plány zhatila. Rozhodl se tedy, že jí pobyt ve vedoucí funkcí co nejvíce znepříjemní, aby tak Marie byla nucena odejít a v ideálním případě mu ředitelskou židli přenechat. I přes Luborovy neustálé snahy se však ředitelce pokaždé podařilo jeho útokům odolat a post si obhájit. Brázdovi tak postupem času nezbylo nic jiného, než se stáhnout do ústraní, poslouchat příkazy ředitelky a potichu vyčkávat, zdali se mu naskytne nějaká nová příležitost.

Lubor Brázda nečekaným, ale silným spojencem Marie Roklové, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Právě taková situace teď však nastala. Lubor Brázda je totiž nějakou dobu trnem v oku starosty města Pavla Bavora. Protože se bojí, že by se proti němu mohl náměstek zoologické zahrady někdy obrátit, pokusí se jej z funkce odstranit. Zašle totiž ředitelce Roklové kompromitující důkazy o tom, že Brázda v minulosti zpronevěřil finance určené na investice pro zoo. Jak s touto informací Marie naloží? K překvapení všech se nerozhodne Lubora vyhodit či jej samotného donutit ze zoo odejít. Důkazy mu předloží s tím, že pokud nechce, aby je využila proti němu, navrhuje mu spolupracovat. Je vidět, že Brázdovi je celá situace nepříjemná, dobře si však umožňuje možné následky celé akce, a proto se rozhodne nabídku Roklové vyslechnout.

Nabídka je to nakonec poměrně lákavá. Marie totiž Luborovi navrhne spojit se v boji proti Bavorovi. Jeho moc z pozice starosty by totiž mohla oba do budoucna ohrozit, a bylo by tak v zájmu všech, aby se mu v nadcházejících volbách nepodařilo post ve vedení města obhájit. Brázdovi se návrh začne zamlouvat, protože místo po Bavorovi by tak mohl díky podpoře Roklové získat pro sebe. A být starostou města by tak pro něj bylo mnohem prestižnější, než sedět na ředitelské židli v zoologické zahradě. Proto se nakonec rozhodne na dohodu Marie přistoupit.

Již teď je zřejmé, že starosta Bavor se své funkce nevzdá jen tak lacino a že se jistě nebude bát vyzbrojit se všemožnými nekalými praktikami. Právě v tom ale může být nápomocen právě Brázda, který Bavorovy triky zdá, jelikož mu je v minulosti pomáhal sám realizovat.

Je tak opravdu reálně, že by se dvojici ze zoo podařilo do vedení města přinést změny? Šance na to mají poměrně slušné, ovšem nejprve je nutné přesvědčit voliče, že starosta Bavor je městu Dvůr Králové více ke škodě než k užitku a že právě Lubor Brázda by mohl být oním menším zlem. Zda se však časem nenechá Lubor strhnout opojením moci a neobrátí se opět proti ředitelce Roklové, nedokáže asi nikdo předvídat.

Zdroj článku:
  • Autorský text