Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / V. část

Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / V. část
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V dnešní nabídce najdete divokou jízdu Roberta Pattinsona, při které si tak intenzivně barvil vlasy, že šel po natáčení dohola a válečný příběh o vietnamském pekle, kde si parta vojáku přilepšila malým pokladem.

Dobrý čas

  • USA, 2017, thriller, hodnocení 71%

V kriminálním thrilleru režírovaném Joshem a Bennym Safdiem je Robert Pattinson lupičem, který se snaží osvobodit z vězení svého mentálně postiženého bratra, a přitom unikat vlastnímu dopadení.

Při jedné nepříliš podařené loupeži jsou dva bratři na útěku. Connie (Robert Pattinson) uteče, ale jeho bratr Nick (Benny Safdie) není tak pohotový a je zatčen. Connie se snaží za každou cenu dostat bratra z vězení, protože kvůli jeho postižení nemá moc šanci vězení ve zdraví přežít. Nick končí záhy po rvačce ve vězení v nemocnici a Connie se pokusí bratra dostat ven.

Kritika tento trochu šílený a nezvyklý film ocenila a označila jako

oku a duši lahodící skvost, který má náboj a úžasnou hudbu, která divoké scény skvostně doplňuje.

Pokud jste až dosud nevěděli, co na tom Pattinsonovi lidé mají, tak v této roli se předvedl jako nikdy předtím. Jde o film o lidské hlouposti, odvaze, síle a sveřepé vytrvalosti nevzdát se a bojovat do posledního dechu.

Film s neuvěřitelně nízkým rozpočtem se divákům poprvé představil na FF v Cannes, kde získal nominaci za režii. Vyhrál nezávislou cenu Cannes Soundtrack Award.

Bratrstvo pěti

  • USA, 2020, válečné drama

Ostřílený veterán Hollywoodu Spike Lee, který má za sebou celou řadu úspěšných filmů (Spojenec 2006 a Malcom X 1992) tentokrát otvírá příběh čtyř černošských amerických veteránů z války ve Vietnamu, kteří se vracejí do země hledat ostatky padlého velitele oddílu a také poklad, který před časem zakopali, když byli v aktivní službě.

Paul, Otis, Eddie, Melvin a jejich velitel Norman, kteří si říkali „Bloods“, se připletli k havárii letadla, které mělo na palubě zlato. Dopravovalo skříňku se zlatými cihlami, která byla určená pro bojovníky proti Viet Congu. Bloods se rozhodli zlato sebrat a ukrýt, aby se pro něj později vrátili. Krátce poté je velitel Norman zabit a k velké smůle po útoku napalmem je zničený orientační bod k zakopanému pokladu.

Čtyři veteráni mají ale po letech štěstí. Poté, co setkají zjišťují, že nedávný sesuv půdy odkryl ocas havarovaného letadla, a proto mají velkou šanci se zorientovat v terénu a najít nejen zakopané zlato, ale i ostatky velitele. Na jednoho z vojáků čeká překvapení, když zjistí, že jeho románek s místní dívkou nezůstal bez následků a má dítě, o kterém neměl tušení.

Dobrodružná výprava nebude tak snadná, jak si muži mysleli.

 

Zdroj:

  • autorský článek