Štěpán Stránský z Ulice v seriálu prožil hned několik milostných zápletek

Štěpán Stránský z Ulice v seriálu prožil hned několik milostných zápletek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dějovou linku Štěpána Stránského mohli diváci v Ulici sledovat hned krátce po tom, co seriál v roce 2005 na televizních obrazovkách Novy odstartoval. V Ulici zažil hned několik milostných zápletek, dokonce byl i nevěrný.

Štěpán Stránský se jednu dobu objevoval po boku Terezy Jordánové

Štěpán Stránský, kterého v Ulici hrál Štěpán Benoni, byl více méně kladnou postavou, i když ani jeho nevěra neminula. Scénář ho s Terezou Jordánovou (herečka Patricie Solaříková, dnes Pagáčová) svedl dohromady ve druhé polovině roku 2007 a je pravda, že tvořili hezký pár. Šlo o Terezin první vážný vztah, a možná i proto neměl dlouhého trvání. Tereza se Štěpánem se rozešli v dobrém, a pak Štěpán odjel studovat do Francie. Do Ulice se vrátil o rok a půl později a v Ulici ho čekalo nejen setkání s Terezou po dlouhé době, nýbrž i jeho vlastní nevěra.

Štěpán Stránský měl blízko ke kameramanovi Benovi Vojtíškovi (herec Jakub Prachař), jemuž dokonce půjčil větší obnos peněz, které zdědil po svých příbuzných. Dále se v Ulici setkával s dvojčetem Terezy – Matějem Jordánem (herec Jakub Štáfek), neminula ho ani Gábina Pumrová (kamarádka Terezy) nebo Mára.

Milostný trojúhelník, který zákonitě musel prasknout

Nejenže scénáristé Štěpána neušetřili postelových scén (pár takových točil nejen s představitelkou Terezy Jordánové), nýbrž mu dokonce napsali i nevěru. Ve Francii Štěpán potkal sebevědomou Veroniku, se kterou začal tvořit pár a která mu v srdci vyplnila místo po jeho lásce Tereze Jordánové. Jenže vše se začalo komplikovat, jakmile se Štěpán vrátil do Čech. Jednu dobu si diváci mysleli, že ho osud opět zavane k Tereze, ovšem nečekaně se zamiloval do své nové spolubydlící – They.

Patricie Pagačová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Thea (herečka Kristýna Podzimková) byla sestrou Libušky Nekonečné a kamarádila se také s Terezou Jordánovou. Ačkoliv měl Štěpán v té době vztah, pokušení podlehl a skončil s Theou v posteli, a to opakovaně. Protože si mezi Theou a Veronikou nedokázal vybrat, chvíli udržoval milostný trojúhelník. Ten musel rozseknout teprve tehdy, když jeho Veronika otěhotněla. Kvůli tomu opustil Theu, která rozchod špatně nesla.

Štěpán Benoni je v Ulici už minulostí

Štěpán Stránský už je jen minulostí Ulice a je nejspíš zcela nepravděpodobné, že se v ní objeví znovu. Ačkoliv byly jeho dějové linky docela krátké, byly nabité dějem, a tak má divák aspoň na co vzpomínat. Pozorný divák však ví, že jde Štěpán Benoni z role do role. Kromě Ulice se objevil v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde hrál záchranáře a otce malého syna. Nově jste ho mohli vidět ve filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel jako barmana Patrika.

 

Zdroje: