Čekají nás v ZOO lepší časy? A pokud ano, zvýší se pak na ČSFD hodnocení, anebo už to se seriálem někteří diváci vzdali?

Čekají nás v ZOO lepší časy? A pokud ano, zvýší se pak na ČSFD hodnocení, anebo už to se seriálem někteří diváci vzdali?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co stojí za poklesem hodnocení seriálu ZOO na ČSFD? Proč se zájem o jeden z nejsledovanějších seriálů snížil? Jaký názor se opakuje v recenzích a je na nich něco pravdy? 

Rodinný seriál z prostředí zoologické zahrady. Všichni, kdo máme rádi seriály a zvířata, jsme se na toto spojení velmi těšili. I když v zahraničí jsme se už s takovými seriály mohli setkat, u nás se tvůrci seriálů tomuto prostředí zatím vyhýbali. Až do nedávna, kdy přišel na televizní obrazovky seriál s výstižným názvem ZOO. Zpočátku jsme se jistě všichni těšili na poutavé scény se zvířaty a zajímavé příběhy s nimi spjaté. Toho jsme se bohužel příliš nedočkali, ačkoli se občas příběh ke zvířatům stočí.

Divákům chybí více zápletek se zvířaty, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Za zmínku například stojí příběh o pašerácích, kteří v zoologické zahradě ohrožovali nosorožce. Velkým plusem je fakt, že tento příběh vycházel ze skutečných událostí. Jinak se však jako diváci k samotným zvířatům příliš nedostáváme, hlavním pilířem seriálu zůstávají vztahy.

Zpočátku seriál působil velmi pohodově a dalo se u něj večer příjemně relaxovat u televize. A stejný názor převažuje také v recenzích na první díly. Příjemný oddechový seriál! Jenže ke konci první série se celý – už tak dost komplikovaný – děj ještě více zamotává. Ruku v ruce se složitým a vzhledem k velkému množství postav také velmi zamotaným dějem přichází situace, které jsou pro mě často jen těžko pochopitelné. 

Postavy v některých situacích jednají nepřirozeně, mnohdy až nelogicky a chaoticky. Přitom všichni vidíme jasné, logické a snadné řešení.

V recenzích na ČSFD se pak objevují názory, že je příběh prvoplánový a zbytečně natahovaný. A musím uznat, že tak dějová linka působí i na mě. Místo toho, abychom se mohli radovat z některých úspěchů postav, neustále se všechno zamotává a komplikuje. A myslím si, že to je také jedním z důvodů, proč se zájem o tento seriál snižuje.

Reálný život pro nikoho z nás není jednoduchý a každý v něm bojujeme nějaké své bitvy. Večer se pak posadíme k televizi a chceme si oddechnout, ne řešit další nelogické a složité situace, které nám seriál ZOO přináší. A protože se tvůrcům zdálo, že nám toho naložili málo, tak do následujících dílů přidali několik dalších negativních a komplikovaných charakterů. Obavám se tak, že zájem diváků bude i nadále upadat. Doufám jen, že se už brzy dočkáme alespoň nějakých pozitivních scén a že se zase budu moci těšit, až se večer podívám na další díl.

Jaká bude realita? Čekají nás v ZOO lepší časy? A pokud ano, zvýší se pak na ČSFD hodnocení, anebo už to se seriálem někteří diváci vzdali? Uvidíme, co nás čeká, a doufejme, že tvůrci budou na negativní hodnocení reagovat a kvalita seriálu se zlepší. Více zvířat a méně smutku, to je lék na všechno! 

Zdroj článku: