Kolik psů se vystřídalo v roli Komisaře Rexe a jak si natáčení užívali

Kolik psů se vystřídalo v roli Komisaře Rexe a jak si natáčení užívali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejspíš jste zaznamenali, že se ve známém rakouském seriálu Komisař Rex vystřídalo šest Rexových parťáků. Všimli jste si ale, že i psích představitelů Rexe bylo víc? Jak se psí herci jmenovali a kdy si v seriálu zahráli?

V seriálu se vystřídali čtyři mimořádně nadaní a trénovaní psí herci, kteří si natáčení často užívali. Kdo z nich se vám líbil nejvíc?

Santo Vom Haus Zieglmayer neboli Reginald von Ravenhorst

Trénovaný policejní pes Santo Vom Haus Zieglmayer z Ingolstadtu byl tehdy ve třech letech vybrán ze 40 psích uchazečů. S jeho jménem je ale spojeno více zmatků a komplikací. V databázích bychom našli, že jeho oficiálním jménem je Reginald von Ravenhorst, což je ale jen smyšlené jméno scénáristů, které bylo i v některých dílech seriálu několikrát odhaleno. Nicméně pejsek na toto jméno slyšel, a tak ho začali používat i v civilním životě. Pro ještě větší zmatek ve jménech ho jeho cvičitelka Teresa Ann Miller označovala jako B.J. neboli Beejay. Další zajímavostí je, že psí herec neslyšel na jméno Rex, a tak na něj herci často museli volat "Reginalde" a jméno bylo v postprodukci upraveno.

Čtěte také: Který herec byl nejlepším parťákem seriálového Komisaře Rexe. Jeden z nich si dokonce zahrál v českém velkofilmu

Jinak byl ale opravdový profesionál, prošel filmovým výcvikem a byl mimořádně chytrý. Proto také prošel výběrem ze 40 uchazečů. Ještě k tomu byl obsazen v prvních sériích, a tak se stal nejznámějším ze psích přestavitelů. Později ale odešel do psího důchodu a nahradil ho další psí herec.

Rhett Butler

Mladý trénovaný pes Rhett Butler byl k roli předurčen již tím, že si ve štěněcím věku zahrál ve filmu Komisař Rex – mladá léta. Podle jeho cvičitelky šlo navíc o psího génia a k výcviku mu stačilo jen pár týdnů. Rhett si natáčení užíval a práce s ním byla snadná, později byl ale seriál zrušen kvůli jeho nízké sledovanosti a do dalších dílů se Rhett už nevrátil.

Čtěte také: Kolik parťáků vystřídal Erdoğan Atalay alias Semir Gerkhan ze seriálu Kobra 11?

Henry a Nicky

Poté, co práva na seriál koupila italská televize a děj se začal odehrávat v Římě, nastoupil nový psí představitel Rexe, a to Henry. Ten prošel půlročním výcvikem před natáčením a v seriálu hrál od roku 2008. Také šlo o mimořádně nadaného psa, ale seriál už se tolik nechytil a mezi diváky nebyl tak oblíbený jako ze začátku u prvních sérií. V roce 2012 Henryho vystřídal pejsek Nicky.