Jsou elegantní, krásné a někdy krapet namyšlené: Kočky. Tyto filmy vsadily na kočku do hlavní role. A vyšlo to

Jsou elegantní, krásné a někdy krapet namyšlené: Kočky. Tyto filmy vsadily na kočku do hlavní role. A vyšlo to
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jestli se koukneme na statistiky domácích mazlíčků, uvidíme, že v evropských domácnostech najdeme nejvíce koček. Kočky patří k lidem již od dob starověkých Egypťanů, a tak není divu, že najdeme i několik filmů s kočkami v hlavních rolích.

Neuvěřitelná cesta (1993) – 76 %

Potřebujete se po těžkém dnu podívat na krásně milý film, který se zabývá rodinnými tématy? V tom případě je „Neuvěřitelná cesta“ ta správná cesta pro vás. Michael J. Fox, Don Ameche a Sally Fieldová dabují milovanou kočkou a dvojici psů rodiny Seaversových.

Mazlíčci se obávají, že po odjezdu rodiny na dovolenou zůstanou pozadu a jejich páníčci se už nikdy nevrátí. Odhodláni se sejít se svými majiteli, vydávají se na náročnou a místy i nebezpečnou cestu – pro rodinný večer s malými dětmi film jak vyšitý.

Oliver a přátelé (1988) – 74 %

Disneyho klasika, inspirovaná Oliverem Twistem od Charlese Dickense, sleduje kočku bez domova jménem Oliver, která se připojí ke gangu toulavých psů a pomáhá jim krást, aby přežili. Když potká bohatou dívku jménem Jenny, všechno se změní.

Film vhodný pro děti se zapsal do historie jako první animovaný film, který během svého prvního uvedení vydělal celosvětově 100 milionů dolarů. To v dnešní době možná zní jako propadák, ale v 80. letech byl takto vysoký výdělek pro animovaný film revoluční.

[[[[[article:5653]]]

Jako kočky a psi (2001) – 51 %

Kočky a psi si mohou ve skutečném životě dobře rozumět (aspoň někdy), ale v tomto filmu jsou to vysoce inteligentní zvířata zapletená do technicky velmi komplikované války, protože oba soutěží o vítězství nad lidmi – ano, tady nejde o přízeň lidí, ale doslovnou moc nad celou planetou.

Když vědecký expert pracuje na vytvoření léku na psí alergie, kočky usoudí, že se psi stanou lepšími mazlíčky, což by jim pomohlo stát se na světě nejčastějším mazlíčkem. Kočky se ale jen tak nevzdají.

Tento film sice není kinematografické zlato, ale i tak se postará o zábavný večer s celou rodinou.

Zdroje článku: