Žofka má na Anežku špatný vliv, co to do ní vjelo?

Žofka má na Anežku špatný vliv, co to do ní vjelo?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Žofce nejspíš ještě nestačily průšvihy, na které v poslední době zadělala. Rebeluje více a více a svým nepromyšleným chováním způsobí něco, co ve velkém ovlivní další Anežčin život. Byla to ona, kdo do baru přinesl vodku, kterou si pak holky smíchaly s džusem.

Ale co to do ní vjelo? Musí přece vědět, že pokud na ni něco praskne, její máma ji roztrhne jako hada a na školu zavolá přinejmenším posuzovací komisi.

Nejprve rostlinka ve skleníku, potom vodka v baru... Co to bude příště? 

Po tom, co Žofka neuměla držet jazyk za zuby a práskla na Magdu a Prokopa, že spolu na lyžáku spali v jedné posteli, způsobila ve škole velké pozdvižení. Pamatujete si ještě na Irenu Landovou, jak zuřila, když se tohle dozvěděla? Magda kvůli tomu málem odešla ze školy. V té době totiž chodila s Mirkem, který ji nabádal, aby šla do lépe placené školy. Ačkoliv sama Žofka byla „bita“, když se k ní tehdy jako k žalobníčkovi třída otočila zády, teď si nedá pokoj. Měla by být ráda, že ji holky znovu vzaly mezi sebe a že se s nimi mohla podílet na ekologické olympiádě.

Místo toho Žofce nějak otrnulo a zdá se, že by snad ještě chtěla být opěvována za všechny neřesti, které spáchá. Přinejmenším od Anežky se ale obdivu nedočká. Donesenou rostlinku konopí ocenili maximálně kluci a možná ještě Svatka. Anežka byla zásadně proti a ulevilo se jí, když rostlinka ze skleníku náhle zmizela. Jenže Žofka si nedá pokoj. Nedávno do Coolny přinesla vodku, aby si ji holky mohly smíchat s džusem. V pití alkoholu následně Žofka pokračovala u Anežky doma a vesele se k nim připojil také Michal. 

Mezi Anežkou a Michalem teď panuje nevídaný smír. Sourozenci, kteří byli ještě donedávna pořád v sobě, si teď dokonce pomáhají. Je vidět, že své děti Klímovi dobře vychovali. Kromě toho, že Michal svou sestru nepotopí, podpoří ještě svého nového kamaráda Šimona, který ve škole bojuje se šikanou.

Kateřina Ujfaluši (Žofka) a Karolína Lipowská (Anežka), zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Bude Anežka kvůli Žofce vyloučena ze školy? 

Jenže zdá se, že ani pití zakázaného alkoholu není pro Žofku dostačující. Co by tak ještě mohla vymyslet? Třeba od svého bratránka donést trávu, kterou spolu s holkami vykouří ještě před ekologickým kroužkem. Je vidět, že má Žofka na Anežku nejen špatný vliv, nýbrž na ni bude mít i špatný dopad. Jelikož scenáristé na žádost herečky Karolíny Lipowské plánují Anežku „uklidit“ z děje, může být právě průšvih s kouřením marihuany tím, který Anežku pošle do Drážďan. Jak se s něčím takovým popere? Co jejímu kiksu řeknou rodiče a jak se na Anežku bude dívat učitelský sbor, pro který byla vždy za vzorňačku? Na to si diváci Ulice budou muset počkat. 

Jedno je ale jisté. Pro Prokopa bude tahle událost jako červený hadr pro býka. Tohle už nikdo neokecá. Bude to znamenat, že se do Ulice předčasně vrátí Irena Landová? Nebo to přece jenom Prokop s vypětím všech sil zvládne? A ustojí Magda vztah s Prokopem, ze kterého se jako lusknutím prstů stal velký bručoun? Kde je ten zábavný Prokop, který jasně vítězil nad Mirkem? 

Zdroj článku:
  • Autorský text