Půlnoční zpověď: Vlasta má políčeno na Vláďu, Olda na Alberta a nebezpeční lotři na Grigorijeva

Půlnoční zpověď: Vlasta má políčeno na Vláďu, Olda na Alberta a nebezpeční lotři na Grigorijeva
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Olda se nehodlá vzdát příležitosti, jak přijít snadno k penězům. Vždyť to bylo jako znamení, když při šmejdění na faře našel Albertovu vzkvétající pěstírnu konopí. Toho faráře mu podle něj poslalo samo nebe –⁠ konečně si polepší. Alimenty, o které ho odírá bývalá manželka, ho omezují.

Albertovi nevěří, že pěstuje rostliny k vědeckým účelům. Když farář argumentuje, že rostliny pomáhají beznadějně nemocným od bolesti a je to jeho povinnost pomáhat potřebným, Olda si to vyloží po svém. I on je potřebný. Když vidí, že farář se nenechá zastrašit, přitvrdí! Má informace o jeho sestře a nebude váhat je použít. To by jí mohlo zničit manželství. Bude to tak Albertova vina, protože odmítá spolupracovat.

Pokračuje vyšetřování kolem vraždy Marianny, ale kriminalisté se nemohou shodnout. Mladý Vichr chce předvést, co v něm je. Vidí případ jasně –⁠ Šimon Kraus zabil svou ženu a jako nepohodlného svědka i její uklízečku Irinu. Do bytu chodil často, otisky jsou všude. Irina pro něj byla nepohodlným svědkem. Věděla, jak často za Mariannou chodil. Viděla, co spolu dělali. Možná i něco víc, a tak musela zemřít. Šimonovo auto parkovalo vedle parku v době, kdy tam byla i Irina. Vichr vůbec nechápe, že jeho starší kolega to vidí jinak.

Říha vsází na složitější zápletku. Syn uklízečky je hledaným zločincem. Dělal řidiče při loupežích v Německu a naposledy povedená parta ukradla při přepadení šťavnatý lup diamantů. Téměř celá parta byla pochytána, ale diamanty se ztratily, a tak je možné, že je vychytralý zlodějíček převezl do Čech, kde se schoval u matky.

Hruškovi a Stela
Hruškovi a Stela | Zdroj: FTV Prima

A potom tu máme pár Hruškových. Jejich romantické rande bylo fajn, jenže zase k ničemu nedošlo a Hrušková už je přesvědčená o tom, že není nic, co by manžela přimělo k akci. Prý by ji stačily dvě minuty, ale ani to nedostane. Stela tak musí i dychtivou ženu trochu usměrnit, protož nátlak, který na manžela vyvíjí, je spíše škodlivý a nic nevyřeší. Jenže ona nechce randit půl roku a připomíná manželovi, jak vášnivě skončilo jejich první rande.

Policie zatkla Šimona a nevypadá to s ním dobře. Vichr už pomalu slaví, ale Říha je opatrný. Tak jednoduché to určitě není.

Olda se opakovaně snaží tlačit na Alberta a dožaduje se kilogramu trávy, aby mlčel. Albert však nechce své rostliny směřovat k feťákům. Zkouší, jak by se mohl Oldy zbavit. Nezabere rvačka ani velká sranda s předstíraným otrávením jídla, které Olda na faře snědl. Albertovi je vcelku jedno, že mu Olda vyhrožuje policií, nesnese však, aby se neustále navážel do manželství jeho sestry. Nic o ní neví a nemá právo ji soudit. Albert nedopustí, aby takový parazit zničil jeho sestře rodinný život, který tak dlouho budovala.

Stela o těchto starostech neví, ale v poslední době má pocit, že ji někdo sleduje a začíná mít strach.

Syn uklízečky je nalezen mrtvý a zalitý v betonu, a to dává Říhovi další motivaci, aby se soustředil na ztracené šperky, které budou klíčem ke všemu, co se v poslední době stalo. Vichr je sice zapálený do případu, ale rozhodně si nenechá kvůli práci ujít možnost randit s Vlastičkou, která pracuje jako sekretářka u Stely.

Zdroj článku:
  • autorský text