Hvězda z Tvoje tvář má známý hlas oslavila narozeniny. Jordan Haj je muž mnoha talentů

Hvězda z Tvoje tvář má známý hlas oslavila narozeniny. Jordan Haj je muž mnoha talentů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jordan Haj Hossein se narodil 1. října 1988 v Praze. Letos se úspěšně účastní show Tvoje tvář má známý hlas, kde si střihnul roli Bruno Marse, Robbieho Williamse nebo Lucie Bílé.

Pražský rodák s izraelskými kořeny

Při pohledu na jméno absolventa pražské DAMU v oboru herectví činoherního divadla je každému jasné, že tento krasavec nebude rodák z Čech. Charismatický herec a zpěvák má izraelské kořeny, ale narodil se v Praze. Po vystudování gymnázia se vrhnul na studium herectví, které dokončil v roce 2015.

Muž mnoha talentů

Díky svému talentu na jazyky se rád věnuje i překladatelství. Ovládá plynně češtinu, angličtinu a hebrejštinu. Kromě toho se domluví i francouzsky, rusky a arabsky. Je to muž mnoha talentů a zálib – kromě herecké a hudební produkce jej baví také tanec, výtvarné umění, poezie nebo třeba barmanství. Věnuje se i psaní scénářů. Režijně se podílel na videoklipech své manželky Emmy Smetany, na svědomí má také známý klip Bereniky Kohoutové Dělám stojky. Režíroval videa i pro Tomáše Kluse, Mandrage nebo Kapitána Dema. Věnuje se i skládání hudebních textů.

Známe jej ze seriálů

Do povědomí širokého diváckého publika se dostal v rámci seriálu Vyprávěj (2012), kde si zahrál Vojtu. O rok později se objevil i v seriálu Gympl s (r)učením omezeným, hrál i v seriálu Clona. V dánském fantasy seriálu 1864 si zahrál roli Roma Djarga. Naposledy se představil před čtyřmi lety, a to v divácky oblíbeném seriálu Na vodě.

Jordan si zahrál i ve filmu. Společně se svou manželkou se objevili ve filmu o belgické židovce Colette, který byl natočen podle knihy Arnošta Lustiga.

V posledním díle Tváře se Jordan Haj vžil do role bývalého frontmana Harryho Stylese. Představil totiž jeho letní pohodový hit Watermelon Sugar. Mnozí lidé hodnotí jeho výkon velmi kladně a kritika se snáší pouze na kostymérky za nevhodně zvolenou paruku.