Nejlepší minisérie, které najdete na HBO Go

Nejlepší minisérie, které najdete na HBO Go
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriály o zpravidla jedné jediné sérii jsou na HBO Go jednou z nejvyhledávanějších kategorií. V tomto článku si představíme ty nejlepší z nich, kterými si můžete krátit večery, aniž byste s nimi trávili desítky hodin.

Černobyl (2019)

Naprostý fenomén minulého roku, který zasáhl snad všechny společenské kruhy. Dokumentuje události předcházející i nadcházející havárii ukrajinské jaderné elektrárny v roce 1986. Pětidílná minisérie pochází z vlastní produkce HBO. Působí jako velmi přesná rekonstrukce tehdejších událostí, včetně nejasného politického pozadí. Působivé jsou záběry likvidace následných škod a také samotné lidské příběhy zaměstnanců a rodin, ale také vědců, kteří se snažili na rozsah nebezpečí úniku ionizujícího záření upozornit hned zpočátku, kdy byla vláda rozhodnuta událost ututlat. Za celou událostí stojí velmi nápaditý příběh, mínusem seriálu jsou však některé faktické nepřesnosti. 

Kateřina Veliká (2019)

I tentokrát jde o příběh inspirovaný skutečnými událostmi. Ve čtyřech epizodách se nám představí strhující život nejmocnější ženy všech dob, ruské carevny Kateřiny. Narozdíl od ruské verze z roku 2015, která dokumentovala prvních 20 let jejího života, nyní se ocitáme na sklonku jejího života. Zásadní roli v něm hrál vztah s velitelem ruských vojsk Potěmkinem. Jde o příběh lásky na pozadí zásadních historických událostí, kterými Kateřina II. výrazněla formovala podobu budoucího Ruska. 

Bratrstvo neohrožených (2001)

Bez nadsázky se dá tato desetidílná minisérie označit za jeden z nejoblíbenějších seriálu všech dob. Kraluje v žebříčku válečných dramat. Po společném Zachraňte vojína Ryana režiséra Stevena Spielberga a oscarového herce Toma Hankse se dvojice znovu spojila u seriálu věnovanému americkým vojákům za 2. světové války. Věnuje se zejména příběhu výsadkářů elitní jednotky v bojích následujících po vylodění v Normandii. Mezi hlavními představiteli se objevil například David Schwimmer, známý jako Ross ze seriálu Přátelé.