Seriál Kukačky: Co by dělala Marta Dancingerová, představitelka Terezy z Kukaček, kdyby jí vyměnili jejího Toníka

Seriál Kukačky: Co by dělala Marta Dancingerová, představitelka Terezy z Kukaček, kdyby jí vyměnili jejího Toníka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marta Dancingerová, představitelka Terezy z Kukaček, vložila do své role zkušenosti z vlastního mateřství. Syn Antonín se jí narodil v šestadvaceti letech, což považuje za ideální věk pro mateřství. Její syn, Tonda, je nyní v podobném věku jako seriáloví chlapci Jakub a Tomáš.

Marta Dancingerová maminkou

Zdá se, že je matkou zdárně ovládající improvizaci. Na rozdíl od maminek, které jsou pečlivě připravené na každou nenadálou situaci, Marta vše řeší za pochodu. Otcem Toníka je herec Marek Pospíchal, který mu rovnou dal do vínku dva starší sourozence z jeho předchozího manželství. S početnou rodinou ovšem Marta nemá žádný problém – sama pochází ze čtyř dětí a díky své přizpůsobivosti dokáže dobře fungovat ve větším kolektivu.

Marta a její vlastní pohled na možnost výměny dětí

Role Terezy byla Martě svým způsobem blízká, ale přiznala, že pokud by se záměna dětí týkala přímo jí osobně, určitě by nebyla tak statečná a trpělivá jako Tereza. Propadala by emocím a zmatenosti, dokonce by snad popadla své dítě a před problémem by prostě prchla. Biologického syna by snad ani nechtěla poznat. Pokud by se ovšem jednalo o rodiny, které se už znají, jak tomu je v seriálu, tak by možná také stála o domluvu a společné řešení svízelné situace.

Dokáže Tereza v seriálu Kukačky odpustit Davidovi, co oběma rodinám provedl?
Dokáže Tereza v seriálu Kukačky odpustit Davidovi to, co oběma rodinám provedl? | Zdroj: Miroslav Kučera / © Česká televize

Jak se představitelka Terezy sžila se svojí rolí

V důvěryhodném ztvárnění Terezy jí také zčásti pomohla kamarádka z dětství, a to díky její povahové podobnosti se seriálovou Terezou. Stačilo si představovat kamarádku, jak by všechny problémy řešila prakticky, trpělivě a s klidnou hlavou, a pak jen kamarádčino chování vdechnout seriálové Tereze. Marta se navíc snaží do každé své postavy vcítit i prostřednictvím každodenních drobností, které postavu charakterizují.

Marta Dancingerová nezáří pouze v seriálu Kukačky, ale současně ji můžeme vídat také ve Zlaté labuti. Natáčení ji stojí spoustu času, s Toníkem jí v případě potřeby vypomůže rodina, takže vše zvládá bez problémů. Marta považuje za výhodu, že partner je ze stejného prostředí, a tak si mohou doma navzájem „nahazovat“, navíc její muž dobře zná svízele hereckého života.