Odejde profesorka Magda ze školy?

Odejde profesorka Magda ze školy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda Procházková aktuálně v Ulici neprožívá úplně nejšťastnější období. Chtěla jen učit a věnovat se své třídě, ale vypadá to, že aby měla klid, bude muset školu opustit. Alespoň to jí radí Mirek a nejspíš si to přeje i ředitelka Landová.

Stres z práce Magdu neopouští

Když učitelka Magda Procházková (Veronika Čermák Macková) nastupovala na gymnázium v Ulici, netušila, že to jednu dobu pro ni bude velký stres. Svou profesi Magda beze všeho miluje. Ráda se věnuje svým studentům a jejich problémy jí nejsou lhostejné. Bohužel u ní platí více než u kohokoliv jiného pořekadlo „pro dobrotu na žebrotu”. Jen co ustála konflikt s ředitelkou Landovou, setkává se s dalšími problémy. Ty souvisí hlavně s lyžákem, kterého se spolu s Prokopem účastnila.

Na lyžáku se Magdě a Prokopovi stala nepříjemnost – našli Anežku v posteli se spolužákem a láhví vína. Navíc Magdu s Prokopem žáci načapali v podobné situaci. I když se vše stalo ve vší počestnosti a vlastně o nic nešlo, někteří žáci si události přibarvili. A když se do tohoto vloží angažovaná máma jedné žákyně, malér je na světě.

Magda v rozčílení seřvala studentku na chodbě před zraky ostatních spolužáků a ta si stěžovala mámě, která se rozhodla celou situaci řešit s ředitelkou školy. Magdě teď reálně hrozí velký postih. 

Veronika Čermák Macková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Možná by jí bylo jinde lépe?

Po tom, co se ředitelkou gymnázia stala Irena Landová (herečka Kateřina Holánová), je pro Magdu škola minovým polem. Možná, že jiná ředitelka by se postavila na Magdinu stranu a z komára by nedělala velblouda. Jenže Landová nejspíš ještě Magdě neodpustila fakt, že jí „přebrala“ Prokopa. Zatímco dříve se Magda do školy vždy těšila, teď to vypadá, že jinde by jí bylo lépe. Změnu školy za soukromý subjekt jí výrazně doporučuje také Mirek, který Magdu svými rychlými a jednoznačnými návrhy na řešení celé situace trochu rozčiluje.

Diváci tak mohou jen hádat, jak se Magda k celé situaci postaví. Přece jen by změnou školy přišla o kolegu Otíka a také o Prokopa, ke kterému cítí velké sympatie.

 

Zdroje: