Ztracen v džungli (2017): Představitel Harryho Pottera se vydává na dobrodružný výlet, kde bude bojovat o holý život

Ztracen v džungli (2017): Představitel Harryho Pottera se vydává na dobrodružný výlet, kde bude bojovat o holý život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladý herec Daniel Radcliffe se snaží vymanit ze škatulky Harryho Pottera a chce předvést i něco nového. Přestože s jeho dětskou rolí bude nejspíš navždy spjatý, v tomto dobrodružném filmu se mu podařilo ukázat se v úplně jiném světle, jako mladý cestovatel bude v džungli bojovat o holý život.

Co můžete čekat?

Nadšený mladý cestovatel Yossi (Daniel Radcliffe) chce na svých cestách po světě uniknout rutinně a nudě všedního dne. V bolívijské metropoli La Paz potkává další cestovatele z různých koutů světa, se kterými se společně rozhodnou vydat na cestu. Yossiho zaujme ještě rakouský dobrodruh Karl Ruchprecter (Thomas Kretschmann) se záhadnou minulostí, který se stane jejich průvodcem. Skupině slibuje, že je dovede na neprobádaná místa amazonského pralesa, aby mohli obdivovat zcela nedotčenou přírodu, nalézt indiánský kmen a možná i naleziště zlata.

Uprostřed divočiny ale průvodce záhadně zmizí a po ztroskotání na řece se skupina rozdělí. Celý dobrodružný výlet se tak stává noční můrou a bojem o přežití. Yossi zůstává v nebezpečné a neobydlené džungli úplně sám, bez zásob a jakéhokoliv vybavení. Čeká na něj mnoho nástrah, na které ani po třech letech vojenské služby není připravený.

Daniel Radcliffe si roli opravdu užil a celý příběh ho, stejně jako všechny ostatní, velmi inspiroval. Herec se na roli připravoval i rozhovory se samotným Yossim, jehož příběh inspiroval k natočení filmu. Chtěl vědět více o jeho dobrodružství a zkušenostech, o tom, jak se v zoufalých chvílích cítil. Aby se do role ještě lépe vžil, trénoval izraelský přízvuk a také držel přísnou dietu, aby se trochu přiblížil Yossiho situaci. Během natáčení prý zhubl 7 kilogramů.

Skutečný příběh

Pravý Yossi Ghinsberg se narodil v Tel Avivu. Po ukončení povinné vojenské služby si splnil sen a již ve svých 22 letech se vydal na dobrodružnou cestu do daleka. To ale vůbec nečekal, jak blízko smrti se ocitne. Podařilo se mu však téměř nemožné - tři týdny přežil v džungli bez zásob a vybavení. Zachráněn byl jen díky jednomu ze svých parťáků Kevinu Galovi, který neztrácel naději a vydal se ho hledat.

Po dobrodružství se Yossi musel měsíc zotavovat v jihoamerické nemocnici. Ihned ale dostal nabídku k napsání knihy o jeho zážitcích a pocitech. Vznikl tak knižní psychologický thriller Jungle, který zároveň sloužil jako předloha k filmu.

Hodnocení

Neuvěřitelný dobrodružný příběh je obrovskou inspirací a zaslouží si velký obdiv. Radcliffe svou roli také skvěle ztvárnil, předvedl, že se hodí snad pro všechny žánry filmů a rozhodně neskončí jen jako Harry Potter. Natáčení v džungli muselo být náročné, avšak záběry na nedotčenou, ale nebezpečnou přírodu jsou nádherné, ale také budí respekt.

Ztracen v divočině tedy rozhodně není jen nějakým odpočinkovým filmem na odpoledne. Má skvělou dobrodružnou atmosféru a Yossiho zážitky budete zoufale prožívat s ním.

Na film se můžete těšit 1. 10. od 20:15 na Prima COOL!