Výměna manželek: Třiadvacetiletou Terku přivedla do reality show zvědavost. Poslední dny už byla zoufalá a bezmocná

Výměna manželek: Třiadvacetiletou Terku přivedla do reality show zvědavost. Poslední dny už byla zoufalá a bezmocná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jen stěží si lze představit dva rozdílnější životní styly. Je jasné, že mladý partnerský vztah sportovní dvojice má úplně jinou atmosféru než patnáctileté soužití se čtyřmi dětmi, ale pro Terku to byl nezapomenutelný zážitek a ponaučení, jak její dítě nikdy nesmí dopadnout.

Mladičká Terka z Prahy se ocitla v Havířově v rodině se čtyřmi odrostlými dětmi. Tři dcery (nejstarší bude 15) a devítiletý syn z druhého manželství s Mírou (37) dali mladé Terce hodně zabrat. Naproti tomu pohodlná milovnice svého mobilního telefonu Tereza se na pražském sídlišti trochu nudila, ale nakonec načerpala řadu silných dojmů a s Petrem (32) a desetiměsíčním synem si „výlet“ užila.

Terka ještě studuje a její dočasné dcery se jí od prvního dne trochu smály, že na matku je moc mladá. I přesto se mladá sportovkyně rozhodla, že se nenechá odradit. Překvapilo ji, jak jsou dcery samostatné, ráno vstávaly v šest, uklidily, než šly do školy. V manuálu ji Tereza strašila, že Míra pije 15 až 17 piv denně, což nakonec nebylo tak horké a její náhradní muž pití hodně omezil. Netrvalo však dlouho a Terka zjistila, jak těžké to s dětmi bude mít, protože hlavně téměř čtrnáctiletá Míša neměla vůbec v úmyslu respektovat alespoň základní pravidla, která otčím a Terka vyžadovali.

Co však zarazilo Terku nejvíce, byly řeči Michaely, že chce v patnácti nebo nejpozději v šestnácti dítě. Nebylo to poprvé, co nahlas mluvila o svých plánech, ale doma se to moc neřešilo. Jak zjistila, jedinou starostí, kterou její matka a otčím měli, bylo to, že dcera může brát antikoncepci až od patnácti let. Ta se tomu smála, že žádnou antikoncepci nechce a brát nebude.

Mladičká Terka z Prahy se ocitla v HavířověZdroj: TV Nova

Terku zarazilo i to, že téměř desetiletý Lumír neumí pořádně číst a počítat. Jak později zjistila, jeho matka to sice ví, ale chuť k tomu, aby mu s učením pomohla, nemá. Po práci je unavená, a tak raději 5 až 6 hodin odpočívá s telefonem v ruce. Žádné z dětí nemá koníčka ani nesportuje. To bylo pro sportovně založenou Terku nepochopitelné.

Tereza z Havířova šla do Výměny manželek proto, že po patnácti letech manželství už nějak s partnerem nemá o čem mluvit. Tereza si chytře děvčata vychovala tak, že perou, uklízí, nakupují. Nemá tak vcelku doma co na práci. Jenže v Praze jí chyběl její mobilní telefon, takže se hodně nudila. S péčí o dítě žádný problém nebyl, ale Terka se přece jen bála desetiměsíčního syna nechat bez dozoru otce, který je hasičem a má i hodně dlouhé směny. A tak vždy přišla dělat dozor matka Petra. Ta si samozřejmě péči o vnuka dělala podle svého, a tak se Tereza nudila ještě víc. Navíc neměla ani klíče od bytu, tak si připadala jako ve vězení.

Tereza pookřála, když ji Petr vyvezl na chalupu. Tam by nejraději zůstala. Domek s velkou zahradou by hned brala k bydlení a vůbec nechápala, proč mladý pár na chalupu téměř nejezdí. Jak jí Petr vysvětlil, mají rádi komfort a ten mají v bytě.

Nakonec to obě ženy ve zdraví vydržely a i závěrečné setkání proběhlo v poklidu. Tereza jen nechtěla věřit tomu, že Míra s náhradní manželkou nepil svých „15 kousků“. Terka byla ráda, že už to má za sebou. Neustálé konflikty s dcerami ji přiváděly k zoufalství, protože vůbec nerozuměla jejich způsobu uvažování a viděla, že deset dní je moc krátká doba, aby mohla něco změnit.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek