Mladý Jiří Pomeje a plno hezkých holek v zapomenutém filmu z roku 1988

Mladý Jiří Pomeje a plno hezkých holek v zapomenutém filmu z roku 1988
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na premiéru si film Petra Tučka musel počkat až do roku 1990 a určitě udělá radost všem, kteří v těchto letech zažívali podobné starosti jako filmové postavy. Malou roli si ve filmu zahrál i Karel Roden, v té době ještě průměrný český herec mladé generace.

Petr Tuček zemřel ve stejném roce a jde o jeho poslední film. Diváci si určitě vybaví jeho nejslavnější film Copak je to za vojáka z roku 1987. Jako režisér pracoval i na seriálu Dlouhá bílá stopa ve spolupráci s polskými filmaři. Tento seriál už bohužel upadl v zapomnění.

Slogan filmu zněl: Komedie o tom, čemu všemu člověk věří, než dostane rozum.

O filmu Čekání na Patrika

Hrdinkami filmu jsou dívky z internátu, které studují na střední textilní škole. Jako na všech podobných školách, je v nich převaha dívek, a tak snem všech studentek je ulovit alespoň trochu ucházejícího kluka.

Dívky jsou plné života, a kromě školy se schází v kině a na diskotéce. V partě vyniká Zuzka (Miroslava Pleštilová), o kterou se uchází trochu bláznivý Honza (Jiří Pomeje). Zuzčina nejlepší kamarádka je Helenka (Šárka Marková), která má vážnou známost s pilotem Patrikem Knoblochem. Podle Helenčina vyprávění je Patrik ideálním mužem a všechny dívky jí ho závidí. Jen protivná Sylva (Monika Kvasničková), která bezostyšně koketuje s kdejakým mládencem, se Heleně posmívá. Ale i ona je Patrikem unesena a často se snaží Heleně ukrást Patrikovy pohlednice z dalekých zemí.

Helenina vážná známost má však jeden háček. Helenka si svého mládence vymyslela. A pohlednice jí posílá strýc Pavel, který je pilotem. Podnikavá Sylva se chce s Patrikem seznámit a hledá ho na jeho smyšlené adrese. Helena se bojí prozrazení, přizná pravdu strýci a strýc jí pomůže. Měl by přivézt Helenu na mejdan organizovaný Sylvou u jednoho z jejích četných nápadníků.

Strýc do vily zavolá jako Patrik, omluví se, že nemůže přijet a že pošle místo sebe svého přítele Pepu (David Matásek). Pepu Helena zaujme a jí se také nesmělý chlapec líbí. Helena konečně prozradí kamarádce Zuzce, že žádný Patrik neexistuje. Obě dívky jsou už vyléčené ze svých romantických představ. Helenka začne chodit s Pepou, Zuzka se provdá za Honzu. Jen Sylva čeká na letišti na „volného“ Patrika.

V zajímavém soundtracku zazní i skladby populárních skupin jako Laura a její tygři, Panika nebo Pražský výběr.

Ve vysílání TV PRIMA 15.06.2024 v 16:55.

Zdroje článku: