Odpustili jste už Šárce z Ulice? Nejprve zavinila rozvod a pak se s Martinem stejně rozešla

Odpustili jste už Šárce z Ulice? Nejprve zavinila rozvod a pak se s Martinem stejně rozešla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šárce z Ulice žádný vztah nevydržel. O přízeň mužů přitom nikdy neměla nouzi. Dlouho chodila s Jirkou Hložánkem, ale dala mu kopačky. Rozvrátila vztah Maléřových, ale nevydržela jí ani láska k Martinovi. A co se týče Hermana, tam také nenašla štěstí.

Servírka obětí sexuálního obtěžování

Postava Šárky Pospíšilové, kterou hrála Malvína Pachlová, nebyla v Ulici zpočátku příliš výrazná, ale to se změnilo v době, kdy začala čelit sexuálním útokům Radka Mastného. Pracovala totiž jako servírka v hospodě, kterou Mastný v nepřítomnosti paní Vavruškové vedl. Čím více mu Šárka dávala najevo, že je jeho chování krajně nevhodné, tím více ji obtěžoval. Když překročil únosnou mez, dočkal se pořádné facky. V touze po pomstě servírce vyhrožoval výpovědí.

Šárky se tehdy zastal Martin Maléř, jenž do hospody jako mnoho jiných chodíval na pivo a po hezké číšnici mimoděk házel očkem. Ona k němu zahořela obdivem zřejmě už tenkrát, když se hrdinsky snažil odzbrojit Jáchyma Vršovického, ale byl jím postřelen. Sympatie mezi nimi následně přerostly v lásku, jíž ani jeden nedokázal odolat. Mnohaleté manželství Maléřových se rázem ocitlo v troskách.

Martin (Tomáš Dastlík) kvůli Šárce odešel od rodiny, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Láska, která podlehla překážkám

Spalující vášeň mezi Šárkou a Martinem však nakonec pohasla. Šárka tlačila Martina k rozvodu v době, kdy Veronika čelila zdravotním komplikacím. Martin cítil povinnost se o ni postarat, což Šárka musela chápat, ale samozřejmě jí to lezlo na nervy. Zatímco on neustále řešil záležitosti kolem Veroniky a syna Filipa, Šárka se mu odcizila a začala si žít po svém. Našla zalíbení v Jiřím Hermanovi, který jí náklonnost opětoval. Jejich polibek způsobil, že si Šárka uvědomila zásadní pravdu – s Martinem dál žít nechce.

A zrovna teď, když začal sekat dobrotu! Dával Šárce najevo nehynoucí lásku, chtěl s ní jezdit na výlety, plánoval společnou budoucnost, dokonce chtěl přistoupit na její někdejší návrh pořídit si miminko. V době, kdy konečně mohli zahájit spokojený život, už ale Šárka ztratila zájem. Po nepěkném rozchodu následovala stejně nepěkná scéna v hospodě, kde Martin křičel na Šárku, že kvůli ní opustil rodinu a přišel úplně o vše. A ona? Padne do náručí prvnímu chlapovi, který se namane! Přitom ani s Hermanem jí to nevyšlo. Možná, že dlouhodobé vztahy zkrátka nejsou pro každého.

Zdroj článku: