Rychlá jízda, řev silných motorů a neohrožení jezdci Formule 1 – to je nový námět pro minisérii z dílny Netflixu

Rychlá jízda, řev silných motorů a neohrožení jezdci Formule 1 – to je nový námět pro minisérii z dílny Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix ohlašuje výrobu prvního televizního seriálu věnovaného ikonickému brazilskému jezdci Ayrtonu Senna da Silvovi (1960-1994), který tragicky zemřel při automobilové nehodě.

Seriál nejen o sportovní kariéře

Kromě vzpomínky na nejdůležitější okamžiky jeho kariéry, bude minisérie pozvánkou k objevování závodníkovi osobnosti a rodinných vztahů. Ayrton Senna vyhrál 3x šampionát Formule 1 a pro několik generací brazilského lidu se stal hrdinou, který si dokázal splnit svůj velký životní sen.

Minisérie bude natáčená v prostředí závodních okruhů F1, v dílnách a v místech blízkých jezdci osobně. Jde například o jeho rodinný dům, místa, kde trávil dětství a dospívání atd.

Prostor pro příbuzné a přátele závodníka

Do spolupráce na projektu bude zapojená i rodina závodníka a tvůrci si od toho slibují vytvoření pravdivého a upřímného obrazu jezdce.

Ayrtonova sestra Viviane okomentovala složité hledání týmu pro realizaci série a také to, že Netflix byl vybraný pro svůj globální dosah a schopnost věrohodně příběh zpracovat.

Senna byl velice ceněným jezdcem Formule 1 a minisérie by měla být poctou jeho vytrvalosti a odhodlání při prosazení si svých ambiciózních cílů. Jeho úspěch je inspirací pro mladé sportovce, že i z chudých poměrů se člověk může s poctivým přístupem prosadit až na vrchol a stát se slavným po celém světě.

Rozsah série

Výchozím bodem seriálu by měl být odchod Ayrtona z rodné Brazílie do Anglie kvůli rozbíhající se kariéře v sérii F 1600.

Minisérie vyvrcholí tragickou nehodou 1. května 1994 v Imole. Dvě kola po restartu závodu Senna vjel do zatáčky Tamburello rychlostí 300 km/h. Na vůz v ten okamžik působí přetížení 3,27G. To je jako přetížení kosmonautů při startu rakety do vesmíru. V té chvíli začaly problémy s vozem Williams a během dvou vteřin Senna narazil do betonové zdi. Utržené kolo trefilo jezdce do hlavy. To v kombinaci s kusem zavěšení, který pronikl vizorem helmy, znamenalo téměř okamžitou závodníkovu smrt (i když byl ještě nějakou dobu držený na přístrojích).

Byla vyloučená chyba jezdce. Senna rád jezdil na hranici rizika, ale ani o píď dál.

Dlouho se mluvilo o špatném sváru na sloupku řízení a šéf stáje a dalších několik lidí mělo být obžalováno. Nakonec ale žádná žaloba nepadla.

Všichni fanoušci závodů F1 se mohou těšit na 8 dílů minisérie. Natáčet se bude v angličtině a brazilské portugalštině.