Ljuba Krbová z Ulice potřebuje být v pohybu. Jezdí na snowboardu a objevuje svět

Ljuba Krbová z Ulice potřebuje být v pohybu. Jezdí na snowboardu a objevuje svět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ljuba Krbová má pořád napilno. Nečinnost a nedostatek pohybu ji zkrátka mučí, a tak neustále něco podniká. Cestuje, zkoumá jiné kultury, zabývá se bojovým uměním a zkouší různé sporty, třeba snowboarding. Když zrovna nehraje v Ulici, jezdí po Česku s divadelní hrou a Adrianem Jastrabanem.

Energická herečka se zálibou v cestování i sportech

Ljuba Krbová není známá jen coby milá a starostlivá Anička z Ulice, ale také jako vášnivá cestovatelka, která miluje Asii. Prozkoumala už Thajsko, Čínu, Tibet, Nepál, Barmu, Kambodžu a další úžasná místa, ze kterých si domů přivezla kopec zážitků a dobrodružství.

Vedle cestování se věnuje fotografování, zahradničení nebo meditování a cvičení na svém oblíbeném místečku pod vrbami. Už více než dvacet let se zabývá tzv. wushu, což je označení pro čínská bojová umění. Jde o cvičení, které má blahodárný vliv na tělo i mysl.

Že oblíbená herečka přímo hýří energií, to je patrné právě na její zálibě ve sportech. V pětačtyřiceti letech se začala věnovat snowboardingu. Učinila tak s vědomím, že pokud chce začít zkoušet něco nového, měla by to udělat teď. Člověk už nikdy nebude mladší, než je v tuto chvíli, pravda? Ke snowboardingu Ljubu přivedla její kamarádka, závodní lyžařka, a to pod záminkou, že by to mohla být její poslední příležitost.

„Půjčily jsme si prkýnka a zaplatily drahého instruktora, ale vůbec nám to nešlo. Zůstaly jsme viset někde na kopci. Abychom si neuřízly ostudu, došoupaly jsme se pak dolů skoro až potmě. Nakonec jsem se ale na snowboardu jezdit naučila,“ řekla v rozhovoru pro denik.cz.

Ljuba Krbová, zahájení 26. ročníku Salonu filmových klapek
Ljuba Krbová, zahájení 26. ročníku Salonu filmových klapek | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

„Jsem temperamentnější než moje postava v seriálu.“

Pohyb je pro Ljubu Krbovou signálem, že žije. Sedět celý den třeba v dabingovém studiu bez možnosti se hýbat, to je pro ni čiré utrpení. Odmalička byla pořád v pohybu – lyžovala, chodila do baletu a na lehkou atletiku.

Anička z Ulice je proti ní vyloženě usedlá. „Moje postava je taková matka Tereza, která všechny zachraňuje a na svoje zájmy nemá vůbec čas, i když se to poslední dobou trochu lepší. Scenáristé mi připsali nový koníček – fotografování, tak jsem na plac vzala i svůj starý foťák. A Aleše Procházku, který mě měl podle scénáře učit fotografovat, jsem já učila, jak se zrcadlovka správně drží!“

Víc než postava Aničky baví Ljubu Krbovou seriál jako takový – tamní prostředí, lidé ze štábu a kolegové, s nimiž spolupracuje. Asi před rokem z Ulice odešel její dlouholetý herecký partner Adrian Jastraban, který tam hrál Bedřicha Lišku. S ním se ale nadále vídá v divadle, kde spolu nastudovali komedii Miluji tě, tak se měj.

„Je z hereckého prostředí a je parafrází na soužití Liz Taylor a Richarda Burtona, vypráví tedy o lidech, kteří se milují, ale být spolu nemohou. Vidět ji můžete v nově otevřeném divadle Metro na Národní, ale jezdíme s ní i po České republice. Jsem nadšená z toho, že máme mimo Prahu vždycky vyprodáno a že se lidem náš spektákl líbí, ačkoli jsme na jevišti jen dva. A diváci docela zírají, protože nás znají z Ulice v úplně jiné poloze.“

Zdroje článku: