Nejlepší naučné přírodní dokumenty na Netflixu: Zde se nejen poučíte, ale budete i fascinováni – 2. díl

Nejlepší naučné přírodní dokumenty na Netflixu: Zde se nejen poučíte, ale budete i fascinováni – 2. díl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příroda je krásná a naše planeta je tak velká, že pro normálního smrtelníka není možné vidět každý koutek světa na vlastní oči. Proto existují dokumenty, které nám Zemi a její obyvatele přibližují. Na Netflixu najdeme hned několik senzačních dokumentů pro večerní zhlédnutí pod teplou dekou.

Když ptáci tančí (2019)

Dokument „Když ptáci tančí“ zkoumá proces toku, vábení, páření a různé rituály (doslova) barevného mixu druhů ptáků. Film je vyprávěn držitelem ceny Emmy Stephanenm Fryem. Někteří ptáci tančí, zatímco jiní mění tvary, předvádějí se či úplně změní tělesné tvary, jen aby tím přilákali partnera. Pokud vás někdy zajímalo, co je skutečně potřeba k tomu, aby si ptačí samec získal srdce samice, podívejte se na tento dokument. Kdo ví, třeba se něco naučíte!

Absurdní planeta (2020)

Na zemi žije zhruba 8,7 milionů druhů zvířat a téměř dvojnásobné množství hmyzu. Není tedy divu, že ve světě zvířat najdeme několik absurdit. „Absurdní planeta“ vyzdvihuje nejpodivnější obyvatele Země a jejich zvláštnosti. Tentokrát nám příběhy ale nevypráví pan Attenborough, nýbrž samotná „Matka Příroda“. Tato 12dílná série je zábavná i naučná, takže je skvělou volbou pro rodinné filmové večery s dětmi.

Planeta Česko (2017)

Zajímavý dokument nemusí pocházet z moře, z džungle či ze savany. Krásná příroda a zajímavá zvířata najdeme i na našem území. „Planeta Česko“ zkoumá, jak si zvířata poradila se změnami české přírody od dávných časů, tzn. více polí, větší města, méně lesa. Nezapomíná se tu ani na naše nejmenší obyvatelé – hmyz. V Česku totiž nežijí jen mouchy, včely a vody, v Krkonoších i na Šumavě žije nespočet vzácných a dokonce endemitických druhů, o kterých se zde konečně jednou dozvíme.

 

 

Zdroje: