Kvíz superhrdinů: Jak se vyznáte ve filmech s hrdiny

Kvíz superhrdinů: Jak se vyznáte ve filmech s hrdiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Asi většina z nás někdy během života alespoň na chvilku zafantazírovala nad tím, jaké by to bylo být superhrdinou a mít nějaké nadpřirozené schopnosti.

Nosit onen hrdinský plášť, bojovat proti zločinu a zažívat de facto každý den nějaké to nové dobrodružství. To dělá superhrdinu superhrdinou. Ovšem to se většině z nás patrně bohužel nepoštěstí, alespoň ne na vlastní kůži. Naštěstí ale můžeme takové příběhy prožívat na stránkách komiksů, popřípadě prostřednictvím jejich následných filmových adaptací či seriálů, jichž vzniká celá řada. Po extrémním kasovním úspěchu Avengers se ostatně není čemu divit.

Třebaže se může zdát, že superhrdinské filmy jsou trendem až posledních let, není tomu tak. Možná Vás překvapí, že postavy Batmana a Supermana se objevily již ve třicátých letech minulého století. Pravda, třeba Spiderman je oproti nim o něco mladší, nicméně i on již oslavil pomyslné šedesátiny. Není to ostatně náhoda, že zmiňujeme právě tyto tři. Superman, Spiderman a Batman jsou velká a nejznámější trojice superhrdinů, které zná zřejmě každý, ale zdaleka nejsou jediní. Vyznáte se i v těch dalších? Prokažte své znalosti v následujícím kvízu, který jsme si pro Vás připravili.

To by bylo k tomuto kvízu vše. Zadařilo se? Snažili jsme se o to, aby byl co nejvíce vyvážený a nabídl jak jednodušší otázky, tak i ty složitější. Třeba jste se dozvěděli i o komiksových hrdinech, které jste dosud neznali. Superhrdinové totiž nejsou pouze ti notoricky známí, ale existuje jich celá řada. I proto je komiksová subkultura tak pestrá, stále je co objevovat a hlavně – co si zamilovávat. 

Zdroje článku: