S princeznou Jasněnkou se život nemazlil, ale i přes nástrahy osudu je herečka Michaela Kuklová stále ve skvělé formě

S princeznou Jasněnkou se život nemazlil, ale i přes nástrahy osudu je herečka Michaela Kuklová stále ve skvělé formě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vždy vynikala štíhlou postavou a hezkou tváří, ve které září velké smutné oči. Michaelu Kuklovou si vybral jeden z nejoblíbenějších pohádkových režisérů Zdeněk Troška v roce 1986 do své pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Michaele měla v té době 18 let, ale před kamerou už nebyla žádným nováčkem.

Právě tato pohádka, inspirovaná příběhem Jana Drdy, zaujala diváky vypravěčstvím a smyslem pro romantiku. Chytlavý příběh s lyrickými i napínavými pasážemi pomohl mladé herečce k popularitě a také k dalším nabídkám na pohádkové postavy. Parťáka Jasněnce dělal obyčejný venkovan Jíra (Jan Potměšil), který se dokázal dostat do zámecké věže, kam Jasněnku zavřel otec, aby ji ochránil před kletbou čarodějnice z Černých lesů, která Jasněnce předpověděla svatbu s usmoleným ševcem.

Michaela Kuklová si natáčení moc neužívala a utrpěla několik menších úrazů. Yveta Blanarovičová v roli mladé čarodějnice Černavy jí způsobila bolestivé poranění hlavy a od Heleny Růžičkové měla zase modřiny v obličeji, a dokonce rozseknutou pusu, když ji mlátila střevícem. Jak bylo známo, Růžičková rozhodně mladé herečky nešetřila. A aby toho nebylo málo, při pádu ze schodů, když ji Černava shodila, zalehla Michaela jednu z krys.

Sympatická herečka se objevila ještě v celé řadě pohádek, a přestože byla třeba i prostou dívkou Markytkou (Z pekla štěstí), dokázala si získat sympatie diváků.

Michaela Kuklová
Michaela Kuklová | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Michaela však moc pohádkový život neprožila, ať už kvůli nemoci, o které dokázala veřejně hovořit, nebo kvůli mužům, na které nemá moc štěstí. Asi nejznámějším mužem, který se objevil po jejím boku, byl herec a producent Jiří Pomeje.

Manželství působilo navenek spokojeně, ale ve skutečnosti jim šťastná idylka moc dlouho nevydržela. Pomeje byl ve vztahu hodně dominantní, a dokonce nutil manželku brát i role, které nechtěla, protože potřeboval peníze pro své podnikatelské aktivity. (To nakonec zopakoval i v dalším manželství s Ivetou Bartošovou). Jenže v podnikání nebyl moc úspěšný, a i přes varování lidí z oboru se pustil do filmu Andělská tvář, který ho vtáhl do kolotoče milionových dluhů. Michaela to odnesla s ním. Exekutoři jim po nájezdu nechali jen pronajatý holobyt.

Michaela uvedla pro Blesk, že jí trvalo deset let, než z dluhového a soudního pekla vyvázla, a to se zaručeně podepsalo na jejím zdraví.

Ani další muži v životě herečky nebyli tou pravou volbou. S podnikatelem Romanem Holomkem sice založila rodinu a žila ve zdánlivě pohádkovém prostředí na Vysočině v krásném mlýně, ale to nestačilo. Vypadalo to, že znovu našla štěstí po boku podnikatele a fotografa Jiřího Káše, ale jak se ukázalo, ani on nebyl tím pravým princem. Posledním partnerem byl o několik let mladší podnikatel Josef Wittner, který v hereččině vztahu figuroval v období, kdy jí byla diagnostikovaná rakovina prsu.

Na tvrdý boj nakonec zůstala sama, ale chuť do života neztratila a nemoc nakonec porazila, přestože cena byla hodně vysoká.

Přijít o symbol ženství bylo hodně těžké, přežít ale byla priorita,

uvedla pro Český rozhlas.

Ale nemoc jí dala i něco pozitivního, jak dodala:

 Celé roky jsem měla mindráky a pochybnosti sama o sobě. Dlouho jsem se neuměla přijmout a ocenit. Naučila jsem se to až během nemoci.

O nemoci začala veřejně hovořit hlavně proto, že u ní mamografické ani sonografické vyšetření nemoc neobjevilo. Ona sama však cítila, že něco není v pořádku. Jak se po biopsii ukázalo, měla pravdu.

I v 55 letech je Michaela velice atraktivní ženou s chutí do života. Jediné, co zralé Jasněnce chybí, je alespoň ten usmolený švec, který by ji dokázal milovat.

Zdroje článku: