Pozvánka na léto s veřejnoprávní televizí

Pozvánka na léto s veřejnoprávní televizí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Česká televize se rozhodla toto léto pojmout tematicky. Zaměřila se především na Francii, což má určitě spojitost s živými přenosy z OH v Paříži (od 26. 7.), které se bezesporu stanou sportovní událostí roku. Léto však nebude jen sportovní a ČT láká na mnohem širší a pestřejší nabídku.

Už tradičně je vysílání v nejpříjemnějším období v roce plné starých francouzských komedií a diváci se mohou těšit na kultovní francouzské filmy, ale i seriály a cestopisy o této zajímavé zemi.

Revoluční pojetí tematicky sjednoceného obsahu všech programů představuje generální ředitel ČT Jan Souček:

Česká televize přichází s novinkou v letním programu. Bonjour léto nabídne něco úplně jiného, než na co byli diváci doposud zvyklí. Věřím, že si každý vybere z naší bohaté nabídky něco, co ho zaujme. Vrcholem budou samozřejmě olympijské hry v Paříži, ale Francie se prolne celým programem. Hlas kampani dokonce propůjčila herečka Chantal Poullain.

Letní schéma ČT1 oživí tři premiérové seriály, které patří k tomu nejzajímavějšímu, co v televizním světě v posledních letech vzniklo. Dva z nic jsou francouzské, jeden je z Británie

Komisařka Florence

Komisařka Florence Cassandre odjíždí z Paříže na policejní stanici v Annecy. Mezi ženou z velkoměsta a jejím novým týmem, složeným z lidí žijících v naprosto odlišném prostředí, to nebude za začátku vůbec lehké. Pařížanka se musí přizpůsobit novému týmu, který je tvořený silnými osobnostmi. I zločin je v této části země úplně jiný. V Haute-Savoie se skrývají ty nejsložitější a nejzajímavější zločiny.

Oblíbený seriál se začal natáčet v roce 2015 a má už 8 sérií.

Bardotová

Životopisná minisérie přinese 6 epizod o životě herecké ikony Brigitte Bardot, od jejích začátků v 15 letech v roce 1949 až po narození jejího syna v roce 1960. Začátky života mladé dívky, přísně vychované, která sní o tom, že se stane tanečnicí. Vedena láskou k Vadimovi a hnaná touhou po svobodě a emancipaci se nechá uchvátit kinematografií...

Minisérie byla natočená v roce 2023 a herečka výrazně protestovala proti natáčení seriálu o svém životě. Nebylo jí to však nic platné. Krásku si zahrála Julia de Nunez.

tematický plakát
tematický plakát | Zdroj: © Česká televize

Na obrazovkách se objeví také dokumenty o Paříži, o výrazných osobnostech ze země galského kohouta a nebudou chybět ani pořady o vyhlášených francouzských delikatesách.  

Diváci se také mohou těšit na kultovní herecké výkony Jeana MaraiseLouise de Funèse i Pierra Richarda.

Tematický program ČT ART se chlubí šestidílným cyklem o francouzských symbolech. Tím prvním je zámek Versailles, který nechá diváky nahlédnout i tam, kde se ještě kamery nepodívaly.

A samozřejmě bude léto plné českých pohádek, vrátí se Chalupáři, bez kterých by to nebylo ono, a těšit se mohou i fanoušci seriálu Svět pod hlavou, Neviditelní i MOST!

Zdroje článku: