Dnes v Ulici: Vanda se vrátí do kasina a Franta zazvoní u Klímových

Dnes v Ulici: Vanda se vrátí do kasina a Franta zazvoní u Klímových
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda se rozhodne znovu roztočit ruletu v pevné víře, že jí hvězdy přejí štěstí. Nevyjde to ale úplně podle jejích představ. Franta se zatím pokouší spojit s Bárou, ale protože mu neodpovídá, zajde za ní osobně. Magda a Prokop se spolu od poslední hádky nebaví.

Vanda rozjíždí ruletu. Bude se hodně divit

Vanda se Luďka na rovinu zeptá, zda byl zásnubní prstýnek původně opravdu pro ni. Zdatný sedmilhář jí pochopitelně namluví, že ano, ale Blanka ví své. Povypráví Evženovi, jak proběhla včerejší oslava v hospodě, a nezapomene zmínit, že ten prstýnek, co teď Vanda nosí, ona sama kdysi mrštila po Luďkovi.

Zdroj: TV Nova

Panu Volákovi nelze upřít, že uvažuje ekonomicky, na rozdíl od Vandy, která dnes zaplatí zálohu na svatební šaty, následně zatouží obohatit svou peněženku a vyrazí znovu do kasina. Zahraje si ruletu, přesvědčená, že bude mít podruhé stejné štěstí, ne-li větší. Dvakrát za sebou jí ale padne nula. Každý rozumný člověk by skončil, než prohraje i kalhoty, ale Vanda ne. Vanda hraje dál. Rozhází všechny úspory na svatbu, nebo se jí podaří dostat zpátky na své?

Franta se objeví u Klímových. Přinese Bářiny věci

Bára se zajde podívat na nějaké volné byty, ale nic moc si od toho neslibuje, protože jsou trochu mimo její finanční možnosti. Zatímco ji Vítek ujišťuje, že ji rodina vždycky podpoří, telefon ohlásí příchozí zprávu. Báře píše Franta, aby jí sdělil, že u něho má ještě nějaké věci. To si snad dělá srandu! Čeká, že si pro ně přijde? Nehodlá mu ani odpovídat.

Později jí zavolá Bruno. Pokusí se omluvit za včerejšek, a když ho Bára odbude, zmíní alespoň, že pro ni má kontakt na slečnu, která shání spolubydlící. Bára jeho pomoc nakonec využije a s výsledkem je vcelku spokojená. Pak se ovšem zničehonic objeví u Klímových František s krabicí.

Přinese Báře věci a poprosí ji, zda by si nemohli v klidu promluvit. Ona ho napřed odmítne, ale potom mu pošle zprávu, že se s ním tedy sejde. Co si asi řeknou?

Mezi Magdou a Prokopem stále panuje napětí

Magda s Otíkem konzultuje Kalinův způsob učení. Otovi se nezdá, že by se Mojmír studentům mstil a vybíjel si na nich zlost špatnými známkami. Je to férový chlap a dobrý profesor. Že by si ale studenti takhle vymýšleli? Faktem je, že během doučování s Magdou jim fyzika jde. Problémy mají jenom v Kalinových hodinách. Magda je odhodlaná doučovat žáky nadále. Bude doufat, že se to zkrátka nějak vyřeší. Prokopa do problému zatahovat nechce, i když je zástupce.

Celý týden spolu nepromluvili a ona nehodlá dělat první krok. Z nějakého důvodu má pocit, že je to vždycky ona, kdo ustupuje a dělá kompromisy. No jo, jenomže jaký kompromis se dá provést v téhle situaci? Buď Prokopa přiměje ke společnému bydlení, nebo budou nadále bydlet každý zvlášť. Podle Ireny mezi tím žádná třetí možnost není. Bojí se, aby Prokop za daných podmínek nezvolil raději rozchod. Toho se obává i samotná Magda, ale na druhou stranu cítí, že se zkrátka potřebuje někam posunout.

Zdroj článku:
  • Autorský text