Pohádka Princ Bajaja vznikla před 49 lety. Jaké byly osudy herců po natáčení?

Pohádka Princ Bajaja vznikla před 49 lety. Jaké byly osudy herců po natáčení?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal klasickou československou pohádku o princi, který se vydává do světa hledat lásku. Přítelem se mu stane kůň, který mu v mnohých situacích poradí. Jakmile najde svou vysněnou, musí se vypořádat jak s jejími nápadníky, tak také s drakem, před nímž svou Slavěnu zachrání.

Hlavní role si v pohádce zahráli Ivan Palúch jako princ Bajaja a Magda Vášáryová jako princezna Slavěna. V pohádce se objevují také František Velecký, Jiří Krampol nebo Gustav Opočenský. Od natočení pohádky uplynulo spoustu let. Víte, jak dnes žije pohádkový pár?

V kariéře Magdy Vášaryové se objevila i naděje na Oscara

Madga Vášaryová před dvěma lety oslavila své sedmdesáté narozeniny, a i dnes je velmi aktivní. Za svou největší roli může považovat roli Maryšky ve filmu Postřižiny, která blonďatou krásku proslavila nejvíce. V tomto snímku byla mimochodem těhotná, poznali byste to? Její okouzlující vizáž a herecký talent ji dostali až „za velkou louži“, kdy se tehdy tvůrci filmu Sophiina volba rozhodovali, zda ji obsadí do hlavní role. Nakonec roli získala Meryl Streepová, která byla pro americké diváky mnohem známější.

Z herečky téměř prezidentkou

Herečka byla celkem dvakrát vdaná, manželství s Milanem Lasicou trvá dodnes. Svou hereckou kariéru opustila v devadesátých letech, kdy se vrhla do vod politiky. Nejdříve jako velvyslankyně v Rakousku, poté zkoušela i kandidovat na prezidentku Slovenska. I dnes se věnuje politice, sice ne tak aktivně, ale věnuje.

Herec přišel o dceru, nikdy se z toho nevzpamatoval

Osud herce Ivana Palúcha byl o poznání horší. Na začátku sedmdesátých let se mu narodila dcera, kterou jeho tehdejší manželka Blanka Modrá odvezla do Rakouska, kam emigrovala. K tomu všemu mu tehdejší režim zakázal hrát, takže skončil bez práce.

Ivan se po tom všem ocitl na samém dně, kdy přemýšlel o sebevraždě. Naštěstí se v jeho životě objevila druhá manželka, která mu porodila dva syny. Herec na svou dceru nikdy nezapomněl a stále o ní mluvil. Bohužel, 3. července 2015 se se všemi Ivan Palúch náhle rozloučil nadobro.

Nenechte si tuto klasickou pohádku ujít 25. 12. v 11:10 hodin na Nově.