Prostřeno: Nová parta kuchtíků netuší, z čeho jsou krabí tyčinky. Někdo si dokonce nechá poradit od umělé inteligence

Prostřeno: Nová parta kuchtíků netuší, z čeho jsou krabí tyčinky. Někdo si dokonce nechá poradit od umělé inteligence
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S nadcházejícím týdnem se mohou diváci těšit na další porci receptů, zábavy, ale také taktiky i přeřeků. Kdo z pětice soutěžících v Moravskoslezském kraji oslní kuchyní, kdo překvapí stylem stravování a pro koho bude příprava jídla s masem strategický tah?

V pondělí se k plotně postaví Radim

Radim je majitel autoservisu. Nemá rád sladké, a tak zvolí dezert, který všechny překvapí – placky se zakysanou smetanou a škvarky. Hosty zrovna neohromí. A jak dopadnou ostatní části menu? Radim připraví pečená rajčata plněná mozzarellou a vajíčkem, hovězí vývar s nudlemi a vepřové výpečky se zelím a domácím knedlíkem.

Téměř syrové vajíčko v rajčeti bude propadákem. Nejmladšího hosta u stolu nic nenadchne. Bára se ostatním svěří s tím, že maso moc nemusí a byla (a vlastně pořád tak trochu je) vegetariánkou. Pro všechny pak bude šokující zábava – bude se střílet vzduchovkou skoro potmě. Naštěstí nikdo nikoho netrefí.

Druhá v pořadí se u plotny předvede Martina

Ta sladké ráda má, a tak připraví sladký dezert – sněhovou roládu s ovocem. Kromě té sází na domácí paštiku s brusinkami, slepičí vývar s játrovým drobením a nudlemi a zvěřinovou roládu se šťouchaným bramborem s cibulkou a salátem. Martina je inženýrka na mateřské dovolené. Kromě rodiny se věnuje hlavně malému rodinnému hospodářství. Doma chovají slepice, králíky, indické běžce, křepelky a mají i kočky. Martinu baví také práce na zahradě, cestování a rybaření. Není divu, že většinu surovin má z domácího chovu a výpěstků. Pro vegetariánku Báru to ale bude stresující. Při šmejdění bude zvířatům dávat jména a bude doufat, že Martina je v budoucnu ušetří toho, aby skončila na talíři.

Středeční večeři připraví důchodkyně Daniela

Milovnice cestování, malování, hor a kultury sází na babičkovské retro menu, ve kterém nechybí oblíbená polévka jejího milovaného vnoučka – babiččina rajská polévka s nočky. Kromě ní Daniela připraví salát z krabích tyčinek, marinovaného králíka s grilovanými bramborami a krupicové flameri s pařížskou šlehačkou. Hosté sice babičkovské menu čekají, a dokonce se na něj těší, nakonec ale zažijí i zklamání.

Čtvrteční soutěžní večeři připraví Lukáš

Technický konzultant má řadu koníčků. Je to běh, turistika, tanec a skákání přes švihadlo. Lukáš hosty přivítá v bytě, ve kterém žije sám. V bytě má sice naklizeno, ale docela neútulně, až stroze. Hostům se svěří s tím, že má rád minimalismus, a dámy hned poznají, že v bytě žádná ženská ruka nevládne.

Ajťák Lukáš se při sestavování menu poradil s umělou inteligencí, která mu vybrala menu podle jeho kuchařských schopností: caprese špízy, cibulačku s krutony, lososa na grilu s citronem a bylinkami a jako dezert čokoládový mousse. Při výběru dezertu se Lukáš umělé inteligenci vzepřel a upravil si ho podle sebe. Jak se mladému ajťákovi podaří navařit podle umělé inteligence? A vyjde sázka na italskou kuchyni?

Jako poslední se k plotně postaví benjamínek týdne Bára

Studentka střední školy překvapí tím, že žije jen s tátou a často bývá doma sama, protože tatínek pracuje v zahraničí. Ve volném čase píše poezii a zajímá se o fotografii. Vegetariánka Bára, která se masu po celý týden vyhýbala, překvapí ve svém menu panenkou. S její přípravou nemá moc zkušeností, tak jsou hosté zvědaví, jak si s ní poradí. Bára panenku do menu zařadila hlavně kvůli masožravým soupeřům, ti se ale svěří s tím, že by raději ochutnali vegetariánské menu. Hosty v každém případě menu zaskočí už na papíře, protože v názvech se vyznat neumějí. A ani nemohou. Bára si pro rady s názvy zašla k umělé inteligenci. Ta jí vygenerovala menu plné tajuplných názvů: granátová zahrádka zdraví v zeleném odstínu, vepřová panenka v medovém objetí a vanilková pohádka s krustou lásky nakonec. Jak si hosté pochutnají? A kdo to nakonec vyhraje?

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text