Kvíz: Zavzpomínejte s námi na King Konga a jeho nešťastnou lásku

Kvíz: Zavzpomínejte s námi na King Konga a jeho nešťastnou lásku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se řekne King Kong, asi každý z nás si představí obrovskou gorilu. Co dalšího o americko-novozélandském dobrodružném filmu ještě víte? Ověřte si své znalosti v našem kvízu.

King Kong pochází již z první poloviny 20. století

King Kong je filmem natočeným v roce 2005. Samotná postava obrovské gorily ale pochází již z první poloviny 20. století. Fiktivní gorila světlo světa spatřila již v roce 1933. Tehdy vznikl původní film, který se následně dočkal nejednoho přepracování. Již tento první snímek je oslavován pro své speciální efekty, které byly na tehdejší dobu velmi výjimečné. Film si s nimi poradil velmi originálně. Další filmová zpracování na sebe nechala poměrně dlouho čekat. Až v roce 1976 vznikl další z pokusů o uchopení příběhu King Konga.

King Kong a Godzilla jsou dlouhodobými rivaly

Nejenom filmovou, ale i slovní při spolu mají King Kong a Godzilla. Godzilla je fiktivním obřím netvorem, který se objevuje v desítkách filmů a počítačových her. Jedná se o obřího dinosaura, který prošel mutací v důsledku tichomořských testů vodíkových bomb v 50. letech. To King Kong je pouze fiktivní postavou obrovského opa. Tyto dvě postavy se střetávají ve spoustě situacích. Mimo jiné také ve filmu King Kong vs. Godzilla. Pokud máte rádi napětí a adrenalin, ale také romantickou lásku, rozhodně je film King Kong tím pravým pro vás.

 

Zdroje článku: