Dnes v Ulici: U Marečků se objasní záhada ztracených kopaček a Mário bude muset pochopit, že nemůže sedět na dvou židlích

Dnes v Ulici: U Marečků se objasní záhada ztracených kopaček a Mário bude muset pochopit, že nemůže sedět na dvou židlích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vendule by se chtělo věřit tomu, že Mário se konečně rozhoupal a řeší svatbu s Ájou. Nechápe ale, proč na to musí jít přes dráhu hudebního manažera. Kryštof také řeší rodinné finance. Kvůli učení mu chybí peníze na běžný provoz.

Finanční situace u Marečků je těžko pochopitelná

Kryštof se konečně pustil do maturity a k učení zasedne pokaždé, když má volnou chvilku. Už jen tím, že si vědomě dělá čas sám na sebe, se cítí mnohem lépe. Proč se v minulosti tolik upozaďoval? Jenže ono to není tak jednoduché, jak se zdá. Pilné učení si vybírá svou daň. Protože méně jezdí, na účtu chybí peníze nejen na Vojtovy nové kopačky, nýbrž i na běžný provoz. Kryštof si tedy potupně říká Karle o peníze a diváci nevěří svým uším. Jen těžko lze hádat, kam cpe své výplaty kriminální vyšetřovatelky Karla, když do rodiny to zjevně není. Jo to se jí potom hravě smazává dluh od tchánů, když si na spořící účet odkládá celou nebo téměř celou výplatu.

Vojtovy kopačky se našly

Muže, jakým je Kryštof, by chtěla mít doma každá žena. On nejenže pracuje a živí svou rodinu, nýbrž také o ni větším dílem pečuje. Dnes třeba vyřeší Vojtovy ztracené kopačky. Najde je u Kustíka v pokoji a přijde na to, proč je tam Vojta schoval. Může za to konflikt mezi Vojtou a asistentem trenéra. Ten Kryštof vyřeší jediným telefonátem. Karle, která přijde z práce jak jinak než zmožená, pak jen nové kopačky ukáže a celou situaci jí vysvětlí. Jo rodinné nastavení je u Marečků zkrátka jiné.

Kdy už se Kryštof mámě přizná, že studuje?

Jak už jsme říkali, Kryštof se v poslední době cítí velmi dobře. Možná by se cítil ještě lépe, kdyby své mámě přestal zatloukat o svém studiu. Pak by nemusel své učivo schovávat pokaždé, když čeká její návštěvu. Vzhledem k tomu, že Věrka se u nich doma často objevuje i nečekaně, je to o nervy. Dnes například znovu narazí na jeho zdánlivě u popelnice nalezenou knihu.

Mário se mezi chlebíčky věnuje i své kariérní dráze hudebního manažera

Od chlebíčků k hudebnímu manažerovi populární rapové skupiny se Mário propracoval teprve nedávno a už dal Vendule záminku, aby mu jeho práci na „dvou židlích” zatrhla. Zatímco chlebíčky stály, pusa Máriovi jela. Do své nové role se vžil až příliš. Vendule se to ale nelíbí. Argumentuje tím, že zatímco ona mu peníze vážně platí, Lazy mu je zatím jen slibuje. To si ale Mário nenechává líbit. Pořád věří v to, že jeho čtyřicet tisíc vyroste na dvojnásobek. To by se pak Vendula hodně divila. Zatím ale žádné peníze na stole nejsou. Ája tak musí doufat, že Mário nedá výpověď u Venduly, aby mohl pracovat pro svého kámoše. To by totiž u něj nebylo nic divného. Jaké štěstí, že jeho zaměstnavatelem je zrovna její nejlepší kamarádka a zároveň jeho bývala holka. Díky tomu ho má dobře přečteného a něco takového nedopustí.

Zdroj článku:
  • Autorský text