Dnes v Ulici: Fotbal Vojtovi stoupá do hlavy a Evžena svazuje jeho alkoholová pohotovost

Dnes v Ulici: Fotbal Vojtovi stoupá do hlavy a Evžena svazuje jeho alkoholová pohotovost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Beze změny se člověk neposune. Někdy je však změn až příliš. Své o tom ví Marečkovi i Blanka s Evženem. Vojtovi nejspíš začíná puberta a Evžen odmítá jet na statek, protože bude k dispozici alkoholikům v pokušení se napít.

Kryštof dál maskuje učení

Čím dál tím častěji Mára zasedá k učení. Ačkoliv se netváří, že by mu to do hlavy krásně lezlo, i snaha se cení. Je však pořád ve střehu. Kdykoliv se u nich může objevit jeho máma, která za žádnou cenu nesmí vědět, že se učí na maturitu. Své studijní materiály tudíž ukrývá ve složce nadepsané „jízdy” a kdykoliv může, vyklízí prostor. I v Coolně se dá učit. Tony ho může podporovat častým přísunem kávy a jiných nápojů. Jen kdyby mu do toho učení tolik nemluvil. Ukazuje se, že má větší přehled než Kryštof, který leží v učivu, a to mu může srážet sebevědomí.

Vojta se rozhádal s Miloškem

Sebevědomí nechybí jeho synovi Vojtovi. Ačkoliv na fotbal chodí jen krátce, už začíná odmlouvat. Jako by na něj nastupovala puberta. Dokonce se pohádá i se svým největším kamarádem Miloškem, kterému říká, že Drozdi jsou pro mrňata. On je přece fotbalista. A fotbalisté, ti dokonce nemusí se svou babičkou barvit velikonoční vajíčka. Věrka je z toho zklamaná, protože na barvení používá starou punčochovou techniku a venku nasbírané lístečky. Alespoň Kusta její snahy ještě ocení.

Evžen odmítá jet na statek, kde je práce jako na kostele

Také Blančina rodina se v mnohém posunula. K její nechuti Evžen až moc a směrem, kterým nechtěla. Kvůli pohotovosti na telefonu, kterou drží kvůli anonymním alkoholikům, odmítá jet na statek. Tam je ale práce jako na kostele. Už tak šly jeho ovce stranou. Teď se nejspíš zastaví i jejich vysněná rekonstrukce. Evžen jí sice sliboval, že budou v pohodě, nastávající víkend tomu však nenasvědčuje. Tráví jej odděleně. Nebo Blanku více žere fakt, že se Evžen pořád šťourá ve své alkoholové minulosti?

Je Blanka sobecká?

Že Blanka je sobec, to neuniklo ani divákům, ani Evženovi. Byla to ona, kdo Hanu i přes jeho nesouhlas kontaktoval a všemožně jí naslouchal. Tím Evžena vtáhla do jeho starých nočních můr. Když se mu minulost tímto vrátila, a dokonce ho přivedla i k flašce s alkoholem, byla překvapená. Avšak ani na chvíli, nebo možná fakt jen na chvíli, si neuvědomila svůj velký díl viny. Evžen ukázal svou sílu, když se i k tomuto postavil čelem. Nabídla se mu možnost anonymních alkoholiků, pro které se nadchnul. Už je v pohodě a za svou alkoholovou minulost se nestydí. Vydává rozhovory, je k dispozici dalším podobným zoufalcům. Blanku to však popuzuje. Ona by nejradši dělala, že s alkoholem nic neměla. Jenže to není autentické. Jen si na něco hraje. Zatím však dokázala ustát jak partnerskou krizi, tak své neshody s Kristýnou. Ani její novinář jí totiž moc nevoní.

Zdroj článku:
  • Autorský text