Dnes v Ulici: Kryštof už je dostatečně motivovaný a hodlá zvládnout úplně vše, co mu jeho rodina i život na hrb naloží

Dnes v Ulici: Kryštof už je dostatečně motivovaný a hodlá zvládnout úplně vše, co mu jeho rodina i život na hrb naloží
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tak přece jen se Kryštof rozhoupal. Možná kvůli tomu, jak do něj ryl Tony. Možná proto, že o maturitě už řekl Karle a nechce před ní vypadat za lenocha. Konečně mu přišel mail ze školy a on může učení rozjet naplno. Pořád má však spoustu jiných povinností, které mu k učení možná ani nedovolí usednout.

Bude Karla opravdová podpora, nebo se s učením bude muset Mára porvat sám? 

Jak diváci mohli vidět, Karla Kryštofa v maturitě podpořila. Řekla, ať to minimálně zkusí, že i snaha se cení. Co už neřekla, tak to, jestli se i ona sama začne chovat podle toho, že jejímu manželovi přibudou nějaké povinnosti. Zatím to totiž vypadá tak, že zatímco Karla si chodí hezky vyoblíkaná do práce, do které mimochodem zmizí pokaždé, když ji povolají, Kryštof a Věrka se snaží, aby udrželi její vysněnou a málem ztracenou rodinku alespoň v nějakém provozu. Divákům se tedy může zdát, že toho má Karla málo. Zkrátka se v péči o syny a domácnost nepřetrhne. Hlavním tahounem v péči o domácnost je Kryštof se svou vlastní mámou v patách. Lze tedy očekávat, že ačkoliv Kryštofovi maturitu schválila, nehodlá na svá bedra převzít více práce. Kryštof tedy bude dál chystat snídaně, svačiny, vozit děti do školy, na kroužky a na skupinu, do toho jezdit a večer je ukládat k spánku. A Karla? Ta si snad mezitím stihne skočit ještě do bazénu, no ne?

Lubošovo namožené koleno dělá čáru přes rozpočet

Jak Karla, tak hlavně Kryštof mohou být rádi, že mají Věrku a Luboše, které péče o vnuky naprosto naplňuje. Luboš si dokonce vzal na starost Vojtu a doprovází ho na fotbalové tréninky. Tedy doprovázel jej do té doby, než se znovu přetížil a jeho operované koleno to opět nevydrželo. Tak ani nemohl být u toho, když Vojtovi konečně přišel dopis z fotbalového klubu. Fotbal se teď u Marečků vůbec hodně řeší. Karla i Kryštof přemýšlejí, jak ho zvládnou. Trošku komicky zazněla zmínka, jestli si na něj nebudou muset půjčit. Že by tito dva neměli peníze? Vždyť Karla dělá na vysokém postu u policie. Kryštof pořád jezdí a ještě pronajímají Karlinu garsonku. To vážně neutáhnou Vojtův fotbal? Nakonec se jim na to složí Věrka s Lubošem, ne? O dost vtipnější je pak Karlina zmínka, jestli Kryštof nechce tu maturitu přece jen odsunout, když si Luboš nečekaně přivodil zranění. A už je to tady. Místo, aby ona vymyslela, jak Vojtu dopravit na fotbal, znovu to žádá po Kryštofovi. To je ale opora.

Kryštof už couvat nehodlá

Od Karly je toto poněkud troufalé. Cožpak neví, jakým rozhodováním si Kryštof prošel, než přihlášku podal? To ho vážně hodlá trápit tím, že by svou maturitu znovu odsunul? Správně si Kryštof stojí za svým, když říká, že nevidí jinou možnost, než rozjet oboje dohromady. Jen aby nepřepálil začátek.

Zdroj článku:
  • Autorský text