KVÍZ: Nejistá sezóna. Ověřte si své znalosti filmu o Divadle Járy Cimrmana

KVÍZ: Nejistá sezóna. Ověřte si své znalosti filmu o Divadle Járy Cimrmana
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jára Cimrman je bezesporu jedním z největších velikánů našich dějin. Film Nejistá sezóna se s humorem věnuje těžkostem, s nimiž se museli vyrovnávat divadelníci za minulého režimu.

Ladislav Smoljak, Zdeněk Svěrák, Miloň Čepelka a spousta dalších. Tyto herce má nemalá část tuzemské společnosti neodmyslitelně spjaté s postavou fiktivního génia Járy Cimrmana. Ačkoli tento divadelní soubor dodnes patří mezi nejznámější a nejoblíbenější v zemi, jeho existence nebyla vždy procházkou růžovým sadem, jak nám ukazuje hořká komedie Nejistá sezóna.

Herci zkoušejí na premiéru nové hry ve volném čase. Občas dochází k vtipným situacím, jindy ke konfliktům, např. když režisér nedorazí na pohřeb jednoho z herců, neboť je na horách se svou mladou manželkou a dítětem. Film nám ukazuje zákulisí divadla, vidíme, jak se rodí nová divadelní hra, herci přicházejí s novými nápady, hádají se atd.

Kromě komplikovaných mezilidských vztahů číhá na naše hrdiny další nástraha v podobě představitelů komunistické moci. Ti tento soubor považují za problémový, a proto se musí neustále stěhovat z místa na místo. Také cenzorsky rozhodují o tom, co se v hrách smí objevovat a co ne. I přes všechny nástrahy však herci táhnou svou káru s entuziasmem dál a vysněné premiéry se nakonec dočkají.

Jste přesvědčeni, že film Nejistá sezóna znáte nazpaměť? Vyzkoušejte si své vědomosti v našem kvízu.

 

Zdroje článku: